Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ramazan Sofrası 19. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Sarı mercimek çorbası
Pastırmalı kuru fasulye
Pirinç pilavı
Revani



IDJCV9.jpg

Sarı mercimek çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı sarı mercimek
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet küçük boy patates
6 bardak sebze suyu
2 dal kereviz sapı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı beyaz biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet defne yaprağı

m160112_fceb4.jpg

Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın, kereviz saplarını gelişi güzel kesin ve patatesi minik küpler şeklinde doğrayın.Sıvı yağı bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyin. Soğanlar bir miktar yumuşayana kadar kavurun.Tereyağını ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.Sarımsak ve soğan iyice yumuşayınca kereviz saplarıni, patates ve mercimeği de ekleyip şöyle bir karıştırın.Üzerine 6 bardak sıcak sebze suyu (yoksa içme suyu) ekleyin.Tuzunu, biberini, defne yaprağını ve zerdeçalını da ekleyip kaynama noktasına getirin.Kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın.
Mercimekler ve patatesler iyice yumuşayana kadar 20-30 dakika kadar pişirin.Bütün malzemelerin piştiğine emin olduktan sonra defne yaprağını çıkarın ve blenderdan geçirin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
mzlxOd.jpg

Pastırmalı kuru fasulye

m160112_a8df6.jpg

1,5 su bardağı kuru fasulye
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet orta boy yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
10 dilim çemensiz pastırma
1 tatlı kaşığı un
2,5 su bardağı sıcak su (ortalama)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon

m160112_fceb4.jpg

Kuru fasulyeleri pişirme işlemi öncesinde suya basın. Fasulyenin cinsine bağlı olarak en az 3-4 saat kadar suda bekletin.Suyunu süzdürdüğünüz fasulyeleri tencereye alın. zerlerine soğuk su ekleyip kısık ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Hafif diri kalmalarına dikkat edin.Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde kesin.Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Küp şeklinde doğradığınız kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin. Yeşil biberleri katıp karıştırın.Domates ve biber salçalarını ilave edip sosuna kıvam vermesi için az miktarda un katın. 2-3 dakika kadar kavurun.Azar azar eklediğiniz sıcak suyla sos karışımının kıvamını açın. Haşlama suyunu süzdüğünüz hafif diri kıvamlı kuru fasulyeleri tencereye alın (Eklediğiniz sıcak suyun fasulyelerin üzerini geçmiş olmasına dikkat edin).Tek tek açtığınız ya da ince uzun parçalar halinde dilimlediğiniz pastırma dilimleri, tuz ve kimyonu ekleyin.Kapağı kapalı ateşte, kısık ateşte aralarda kontrol ederek 20-25 dakika pişirdiğiniz kuru fasulyeyi daha lezzetli olması adına dinlendirdikten sonra servis edin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
fozVF8.jpg

Pirinç pilavı

m160112_a8df6.jpg

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet kesme şeker
4 damla limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Tereyağı ve ayçiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Arpa şehriyeyi katıp kısık ateşte kavurmaya başlayın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Hafif bir renk alana kadar kavurduğunuz arpa şehriyelerle birlikte, şeffaf bir görünüm alana kadar kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. rzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Tane tane olan pirinç pilavını kuru fasulye ve turşu eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
U974sx.jpg

Revani

m160112_a8df6.jpg

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Fırın kabını yağlamak için
1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

m160112_fceb4.jpg

Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin.Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın.Rendelenmiş Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin. sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst Alt