Ramazan Sofrası 19. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Sarı mercimek çorbası
Pastırmalı kuru fasulye
Pirinç pilavı
Revani
Sarı mercimek çorbası
1 su bardağı sarı mercimek
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet küçük boy patates
6 bardak sebze suyu
2 dal kereviz sapı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı beyaz biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet defne yaprağı
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın, kereviz saplarını gelişi güzel kesin ve patatesi minik küpler şeklinde doğrayın.Sıvı yağı bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyin. Soğanlar bir miktar yumuşayana kadar kavurun.Tereyağını ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.Sarımsak ve soğan iyice yumuşayınca kereviz saplarıni, patates ve mercimeği de ekleyip şöyle bir karıştırın.Üzerine 6 bardak sıcak sebze suyu (yoksa içme suyu) ekleyin.Tuzunu, biberini, defne yaprağını ve zerdeçalını da ekleyip kaynama noktasına getirin.Kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın.
Mercimekler ve patatesler iyice yumuşayana kadar 20-30 dakika kadar pişirin.Bütün malzemelerin piştiğine emin olduktan sonra defne yaprağını çıkarın ve blenderdan geçirin.
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Sarı mercimek çorbası
Pastırmalı kuru fasulye
Pirinç pilavı
Revani
Sarı mercimek çorbası
1 su bardağı sarı mercimek
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet küçük boy patates
6 bardak sebze suyu
2 dal kereviz sapı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı beyaz biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet defne yaprağı
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın, kereviz saplarını gelişi güzel kesin ve patatesi minik küpler şeklinde doğrayın.Sıvı yağı bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyin. Soğanlar bir miktar yumuşayana kadar kavurun.Tereyağını ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.Sarımsak ve soğan iyice yumuşayınca kereviz saplarıni, patates ve mercimeği de ekleyip şöyle bir karıştırın.Üzerine 6 bardak sıcak sebze suyu (yoksa içme suyu) ekleyin.Tuzunu, biberini, defne yaprağını ve zerdeçalını da ekleyip kaynama noktasına getirin.Kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın.
Mercimekler ve patatesler iyice yumuşayana kadar 20-30 dakika kadar pişirin.Bütün malzemelerin piştiğine emin olduktan sonra defne yaprağını çıkarın ve blenderdan geçirin.