Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ramazan Sofrası 18. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Baharatlı patates çorbası
Tavuk sarma
Buğday salatası
İrmik tatlısı



Iayrb7.jpg

Baharatlı patates çorbası

m160112_a8df6.jpg

2 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı soğuk su
1 silme çay kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri minik küpler halinde doğrayın.Soğuk su, tereyağı, toz karabiber, rendelenmiş muskat cevizi, toz zerdeçal ve doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın.Kapağını kapattığınız tencerede, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Patatesler yumuşadığında çorbanın altını kapatın. Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın.Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirdiğiniz çorbayı servis tabaklarına aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
YKxUTX.jpg

Tavuk sarma

m160112_a8df6.jpg

250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)
100 gram galeta unu
1 adet yumurta
10 adet mantar
1 diş sarımsak
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 dilim kaşar peyniri
1/4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Sos için
2 yemek kaşığı domates salçası
75 ml. krema

m160112_fceb4.jpg

Kemiksiz fileto tavuk göğsünü dört eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı et döveceği yardımıyla inceltin.Yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin.Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları dört eşit parçaya bölün. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin.Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Tavaya aldığınız mantarları, yüksek ateşte soteleyin.Lezzet vermesi adına doğranmış sarımsakları ekleyin ve zeytinyağında mantarları soteleme işlemini sürdürün.Son olarak; tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin. Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın.Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın.Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.Hazırladığınız sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
R1RUWS.jpg

Buğday salatası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı buğday (önceden ıslatılmış)
5 su bardağı su
6 adet cherry domates
1/2 su bardağı yeşil zeytin
4 adet salatalık turşusu
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için
1/2 demet kıvırcık marul

m160112_fceb4.jpg

Tercihen suda bekletip, bol suda duruladığınız buğdayı derin bir tencereye alın. İçme suyu ilavesiyle orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın.Salata yapacağınız için buğdayın haşlama suyunu süzdükten sonra sadece bir kez durulayın. Fazla suyunun süzülmesi bir süzgeçte bekletin.Sap kısımlarını çıkardığınız cherry domatesleri, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeksiz, dolmalık yeşil zeytin ve salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış buğdayı, derin bir salata kasesine alın. Doğranmış olan salata malzemeleri ile harmanlayın.Küçük bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştırarak hazırladığınız sosu salataya ekleyin. Son olarak ince çekilmiş ceviz içini ilave edip, salatayı karıştırın.Arzuya göre bol suda yıkanmış kıvırcık marul yaprakları ile servis edebileceğiniz salatayı sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
dqnQ1Q.jpg

İrmik tatlısı

m160112_a8df6.jpg

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Servisi için
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

m160112_fceb4.jpg

Sütü, irmiği, toz şekeri, limon kabuğunu ve vanilyayı tencereye aktarın.Tatlıyı koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Tatlının kalıbından kolay çıkartılması ve dilimlenebilmesi için; ıslatıp, suyunu süzdürdüğünüz bir kaba irmikli harcını aktarın.Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.Kalıbından ters çevirerek çıkarttığınız tatlının üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi ve ceviz içi ekledikten sonra dilimleyerek servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,574
  • MFC Puanı
    28,888
Herkül dadlum gıymatlım sizde ne var bugun menude :)
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Herkül dadlum gıymatlım sizde ne var bugun menude :)

Bugün Yerel takılıyoruz Sezen,
Tarhana çorbası * Maydanozlu yumurta * Çığırtma * Ramazan tatlısı

Çığırtma = Patlıcan biber ve domates ile yapılan yöresel bir lezzet çok nefis oluyor.Özellikle yerli sebze çıktığı zaman, bugün sezonun ilk çığırtması olacak.

Ramazan tatlısı
= Bergamaya özgü şerbetli bir tatlı, nişasta özel olarak pişirilip şerbetleniyor.
 

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,574
  • MFC Puanı
    28,888
Herkül çıgırtma ilgimi çekti tarifini atsana bir gün bizde çıgırtalım ailecek :D
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236

Tarifi yapan Bergamalı ve tanıdığım bir bayan, yapılış genel olarak aynı fakat biz odun ateşinde kara tavada hepsini sırasıyla aynı tavada yapıyoruz.
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst Alt