Ramazan Sofrası 18. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Baharatlı patates çorbası
Tavuk sarma
Buğday salatası
İrmik tatlısı
Baharatlı patates çorbası
2 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı soğuk su
1 silme çay kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri minik küpler halinde doğrayın.Soğuk su, tereyağı, toz karabiber, rendelenmiş muskat cevizi, toz zerdeçal ve doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın.Kapağını kapattığınız tencerede, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Patatesler yumuşadığında çorbanın altını kapatın. Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın.Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirdiğiniz çorbayı servis tabaklarına aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Baharatlı patates çorbası
Tavuk sarma
Buğday salatası
İrmik tatlısı
Baharatlı patates çorbası
2 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı soğuk su
1 silme çay kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri minik küpler halinde doğrayın.Soğuk su, tereyağı, toz karabiber, rendelenmiş muskat cevizi, toz zerdeçal ve doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın.Kapağını kapattığınız tencerede, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Patatesler yumuşadığında çorbanın altını kapatın. Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın.Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirdiğiniz çorbayı servis tabaklarına aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.