Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ramazan Sofrası 16. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Terbiyeli sebze çorbası
Avcı usulü tavuk
Yaprak patates
Hurma tatlısı



1lTYTV.jpg

Terbiyeli sebze çorbası

m160112_a8df6.jpg

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
2 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet kereviz sapı
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su

m160112_fceb4.jpg

Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları, ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.Pırasa ve kereviz sapını ince ince dilimleyin. Kabağın uç kısımlarını alın. Kabuklarını soymadan kabağın kenar kısımlarını kesin. Ortada kalan çekirdekli kısmını kullanmayın. Kabuklu kabak parçalarını da küçük küpler halinde kesin.Ayçiçek yağını geniş bir tencerede kızdırın. Soğan küplerini hafif bir renk alana kadar soteleyin.Aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, kereviz sapı, kabak, pırasa, renkli dolmalık biberleri ekleyin. Aromalarının çıkıp, mutfağı güzel kokuların sarması için; tüm sebzeleri 5 dakika kadar kavurun.Sıcak tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzeli çorba karışımını 5 dakika kadar kaynatın.Çorbanın terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve suyu bir çırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırın.Kaynamakta olan çorbadan aldığınız sıcak tavuk suyunu terbiye karışımına azar azar ekleyip, yumurtanın kesilmemesi için hızlıca karıştırın. Bu şekilde terbiye karışımını çoğaltıp, ılıştırın.Tüm terbiye karışımını çorba tenceresine arzuya göre bir süzgeç yardımıyla süzerek azar azar ilave edin.Terbiye ile lezzet ve besin değerini arttırdığınız şifalı çorbayı; 10 dakika kadar, kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
jDVw6N.jpg

Avcı usulü tavuk

m160112_a8df6.jpg

1 kilogram tavuk baget
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Avcı sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı domates püresi
2 adet orta boy yeşil biber
6 adet kestane mantarı
1 su bardağı sıcak su
1/4 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

m160112_fceb4.jpg

Bol suda yıkayıp, kağıt havlu ile üzerlerini kuruladığınız tavuk bagetleri derin bir tabağa alın. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve biberiye ile harmanlayın.Sos yapımında kullanacağınız kuru soğanı, ince piyazlık şeklinde doğrayın. Sarımsağı küçük parçalar halinde kesin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın.Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde kesin. Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kestane mantarlarını ince ince doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.Zeytinyağını döküm bir tavada kızdırın. Çeşnilendirdiğiniz bagetleri, yüksek ateşte aralarda ters çevirerek kızartın.Kızaran bagetleri geniş bir servis tabağına alın. Aynı tavada tereyağını eritin. Küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsak ve piyazlık doğranmış kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin.Doğranmış yeşil biber ve kestane mantarlarını katıp, soteleme işlemini sürdürün. Küp şeklinde doğranmış domates ve püresini ekledikten sonra sosu yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin.Sıcak su, doğranmış maydanoz, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilave ettiğiniz sos tavasına kızarmış bagetleri alın. Sosun lezzetini alması için bagetleri 20 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.Domatesli sosunda sebzelerle birlikte pişen bagetleri servis tabağına aldıktan sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
SCfxwo.jpg

Yaprak patates

m160112_a8df6.jpg

2 adet orta boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
1/4 su bardağı haşlanmış mısır
1/4 demet maydanoz
4 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

m160112_fceb4.jpg

Kabukları ince ve şekilleri olabildiğince muntazam olan patateslerin kabuklarını fırçalayarak temizleyin.Bol suda yıkadığınız patateslerin üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Patateslerin kabuklarını soymanıza gerek yok.Patatesleri taban kısımlarına denk getirmeden halka şeklinde ince ince dilimleyin. Olabildiğine ince dilimlenmeleri önemli.Üzerlerini bir yumurta fırçası yardımıyla yağladığınız patateslerin üzerine tuz serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Çekirdeksiz yeşil zeytinleri biberlerle uyumlu olacak şekilde kesin.Tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Doğramış olduğunuz renkli dolmalık biberleri tereyağında soteleyin.Çekirdeksiz yeşil zeytin parçaları ve haşlanmış mısır taneleri kattığınız karışımı, kısık ateşte kısa bir süre daha sotelemeye devam edin.İncecik kıyılmış maydanoz, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber kattığınız sote karışımını bir kenarda bekletin.Fırından çıkardığınız yaprak patateslerin dilim aralarına rendelenmiş cheddar peyniri serpiştirdikten sonra 10-15 dakika süreyle peynirler eriyene kadar yeniden fırınlayın.Peyniri eriyen ve dumanı tüten sıcak patatesleri, servis tabaklarına alın. Tereyağında baharatlarla birlikte sotelediğiniz sebze karışımını üzerlerine gezdirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
0Wjj5u.jpg

Hurma tatlısı

m160112_a8df6.jpg

Hamuru için
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
200 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı ceviz içi
Servisi için
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)

m160112_fceb4.jpg

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika kadar pişirdiğiniz şerbete limon suyunu katıp 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın.Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip elinizle karıştırın. Azar azar eklediğiniz un ve kabartma tozuyla tüm malzemeyi harmanlayıp yumuşak bir hamur haline getirin.Toparlanan hamuru daha kolay şekil verilmesi için buzdolabına kaldırın. 15-20 dakika kadar bekletin.İri çekilmiş ceviz içi, tarçın ve toz şekeri küçük bir kapta karıştırın.Dolaptan çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Orta kısmını parmak uçlarınızla açın. Hazırladığınız cevizli harçtan koyup avuç içinizde yuvarlayarak hamurları kapatın. Arzuya göre yağmur damlası şeklini verin.Hamur bitene kadar aynı işlemi uyguladığınız tatlıları, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre çatal yardımıyla şekil verdikten sonra yarım ceviz içi yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine önceden hazırlanıp soğumuş şerbeti azar azar gezdirin. Şerbetini çekmesi için dinlendirdiğiniz tatlıları, arzuya göre toz Antep fıstığıyla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ellerine sağlık Herkül, çok besleyici ve lezzetli bir iftar sofrası olmuş
 

MonteKristo

Ben o yoldan çıktım
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    8 May 2015
  • Mesajlar
    7,886
  • MFC Puanı
    1,903
Menülere bakmaya korkuyorum artık, açlık başıma vuruyor :D
Yine çok güzel bir menü olmuş :)
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst Alt