Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ramazan Sofrası 15. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Sakala çarpan çorbası
İnegöl köfte
Babagannuş
Un helvası



vlaYF2.jpg

Sakala çarpan çorbası

m160112_a8df6.jpg

1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı erişte (ev yapımı kesme makarna ya da tel şehriye)
8 su bardağı sıcak tavuk suyu (arzuya göre et suyu)
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)

m160112_fceb4.jpg

Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın, gözle görünür olmasını istemiyorsanız arzuya göre rendeleyin.Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları katıp hafif bir renk alana kadar kavurun. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kavurma işlemini sürdürün.Hafif bir renk alan ve kokusu çıkan una sıcak tavuk suyunu azar azar ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.Kısa bir süre, hafif diri kalana kadar haşlayıp fazla suyunu süzdüğünüz yeşil mercimekleri tencereye alın. Tuz ekleyin. Orta ateşte kaynamaya başlayan tavuk suyuna erişteleri atıp uzayıp şişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Küçük bir sos tenceresinde tereyağı eritin. Kızgın yağa nane ve pul biber katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız kuru baharatlı yağı çorba tenceresine döküp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Sıcağı sıcağına servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
gRHpX0.jpg

İnegöl köfte

m160112_a8df6.jpg

800 gram dana döş kıyma
200 gram orta yağlı kuzu kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
10 gram karbonat
10 gram tuz

m160112_fceb4.jpg

Dana döş eti ve orta yağlı kuzu etinden hazırlanan karışım kıymayı karıştırma kabına alın.Kuru soğanları rendenin ince kısmıyla rendeleyip suyunu sıkarak süzdürün.Kıymayı; rendelenmiş kuru soğan, karbonat ve tuz ilavesiyle 10-15 dakika kadar yoğurun.Hazırladığınız köfte harcını kapağı kapalı bir kapta, bir gece buzdolabında bekletin.Pişirme işlemi öncesinde dolaptan çıkartın. 10 dakika kadar beklettiğiniz köfte harcını son bir kez yoğurup yağlı kağıt üzerine uzun ince bir dikdörtgen şeklinde açın.Keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler (parmak) şeklinde kesin.Orta ateşte, kızgın bir tavada ters yüz ederek kızartın. İç kısımları da pişen köfteleri sıcak olarak arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte sevdiklerinizle paylaşın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
NWhJpk.jpg

Babagannuş

m160112_a8df6.jpg

3 adet büyük boy patlıcan
3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet sarı biber(isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 tatlı kaşığı nar ekşisi

m160112_fceb4.jpg

Patlıcan, domates ve biberleri közleyin.
Közlenen sebzelerin kabuklarını soyun.
Bir bıçak yardımıyla patlıcanları gelişi güzel parçalayın.
Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın.
Sarımsakları ezin. Zeytinyağı, nar ekşisi, ve tuz ile karıştırın.
Bütün malzemeleri bir kaba alın, karıştırın ve sunuma hazır hale getirin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
uKJnJV.jpg

Un helvası

m160112_a8df6.jpg

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
100 gram ceviz içi
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Servis için
1 yemek kaşığı tarçın

m160112_fceb4.jpg

Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir tencerede eritin. Yağ kızdığında unu katın ve hafif bir renk almaya başlayana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun.Küçük parçalara ayırdığınız ceviz içlerini katıp kısık ateşte 5 dakika daha kavurun.Süt ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarın. Toz şekeri karıştırarak erittiğiniz sütlü şerbet karışımını kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin.Ceviz içiyle birlikte kavrulan una sütlü şerbet karışımını tek seferde ekledikten sonra helvayı kısık ateşte karıştırarak 5 dakika daha pişirin.Şerbetini çekmesi için kapağı kapalı tencerede en az 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir kalıp ya da yemek kaşığı yardımıyla şekil vererek servis edin. Arzuya göre tarçın ilavesiyle ve sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Çok teşekkürler Herkül, ellerine sağlık. Sağlıklı ve besleyici bir sofra olmuş.
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    25 May 2016
  • Mesajlar
    5,364
  • MFC Puanı
    2,153
Un helvası :sigara Babagannuş ilk kez duydum:sigara
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
2020 Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi burada
 
Üst Alt