Ramazan Sofrası 15. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Sakala çarpan çorbası
İnegöl köfte
Babagannuş
Un helvası
Sakala çarpan çorbası
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı erişte (ev yapımı kesme makarna ya da tel şehriye)
8 su bardağı sıcak tavuk suyu (arzuya göre et suyu)
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın, gözle görünür olmasını istemiyorsanız arzuya göre rendeleyin.Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları katıp hafif bir renk alana kadar kavurun. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kavurma işlemini sürdürün.Hafif bir renk alan ve kokusu çıkan una sıcak tavuk suyunu azar azar ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.Kısa bir süre, hafif diri kalana kadar haşlayıp fazla suyunu süzdüğünüz yeşil mercimekleri tencereye alın. Tuz ekleyin. Orta ateşte kaynamaya başlayan tavuk suyuna erişteleri atıp uzayıp şişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Küçük bir sos tenceresinde tereyağı eritin. Kızgın yağa nane ve pul biber katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız kuru baharatlı yağı çorba tenceresine döküp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Sıcağı sıcağına servis edin.
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Sakala çarpan çorbası
İnegöl köfte
Babagannuş
Un helvası
Sakala çarpan çorbası
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı erişte (ev yapımı kesme makarna ya da tel şehriye)
8 su bardağı sıcak tavuk suyu (arzuya göre et suyu)
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın, gözle görünür olmasını istemiyorsanız arzuya göre rendeleyin.Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları katıp hafif bir renk alana kadar kavurun. Unu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kavurma işlemini sürdürün.Hafif bir renk alan ve kokusu çıkan una sıcak tavuk suyunu azar azar ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.Kısa bir süre, hafif diri kalana kadar haşlayıp fazla suyunu süzdüğünüz yeşil mercimekleri tencereye alın. Tuz ekleyin. Orta ateşte kaynamaya başlayan tavuk suyuna erişteleri atıp uzayıp şişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Küçük bir sos tenceresinde tereyağı eritin. Kızgın yağa nane ve pul biber katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız kuru baharatlı yağı çorba tenceresine döküp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Sıcağı sıcağına servis edin.