Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ramazan 12. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Ayran aşı çorbası
Karnıyarık
Domatesli pilav
Hanım göbeği



WBGqx2.jpg

Ayran aşı çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı buğday
1/2 su bardağı nohut
500 gram süzme yoğurt
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
Servisi için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber
1/4 demet dereotu

m160112_fceb4.jpg

Çorbanın yapımında kullanacağınız aşurelik buğday ve nohudu, bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda suya basın.İyice şişen buğdayı derin bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı kadar içme suyu ekledikten sonra orta ateşte haşlayın. Buğdayın haşlama suyunu çorba yapımında kullanacağız, unutmayın.Nohudu ayrı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte haşlayın.Çorbaya kıvam ve lezzetini verecek süzme yoğurdu, tuz ilavesiyle küçük bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.Haşlanan nohutları, suyunu süzdükten sonra buğday tenceresine aktarın ve hafif bir şekilde karıştırın.Buğdayların pişip, pişmediğini kontrol ettikten sonra çorba tenceresini ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.Soğuyan, haşlanmış nohutlu ve buğdaylı çorba karışımını, çırpılmış süzme yoğurt ve nane ekleyerek karıştırın.Arzuya göre servisinde kullanmak üzere; dereotunu incecik kıyın. Zeytinyağı, acı kırmızı pul biber ve doğranmış dereotu ile karıştırdığınız çorba karışımını servis kaselerine alın. Soğuk olarak servis edin.Çorbayı sıcak olarak ikram etmek isterseniz; ılık halde olan çorba karışımına süzme yoğurdu azar azar ekledikten sonra 2-3 dakika daha pişirin. Baharatları zeytinyağında kızdırıp, çorbaya ekledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
2X5B99.jpg

Karnıyarık

m160112_a8df6.jpg

4 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
3 diş sarımsak
300 gram kıyma
1 adet büyük boy domates
2 adet orta boy yeşil sivri biber
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı yenibahar
Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçek yağı
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su

m160112_fceb4.jpg

Bol suda yıkadığınız patlıcanları, sap ve uç kısımlarını kestikten sonra alacalı bir şekilde soyun.Keskin bir bıçak yardımıyla orta kısımlarına çizik attığınız patlıcanları derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Fazla yağlarını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa aldığınız patlıcanları bekletin.Kıymalı harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince ince kesin.Kabuğunu soyduğunuz domatesi küp şeklinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri ince ince dilimleyin.Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun.Lezzet vermesi adına tercih edebileceğiniz orta yağlı kıymayı tavaya aktarın. Kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; doğranmış sivri biber ve domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve yenibaharı katın.Ocaktan aldığınız kıymalı iç harca ince ince kıydığınız maydanozu ekleyip, karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları, yarık kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine alın. Orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla açıp, hazırladığınız iç harçtan bol bol ekleyin.Arzuya göre patlıcanların üzerine domates ve biber dilimleri ekleyin. Sosu için; domates salçası, biber salçası ve sıcak suyu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra patlıcanların üzerine değdirmeden fırın tepsisine aktarın.Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak arzuya göre üzerine sosundan gezdirerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
0fKTne.jpg

Domatesli pilav

m160112_a8df6.jpg

3 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
3 damla limon suyu
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Tereyağını, yanmaz-yapışmaz tabanlı geniş bir pilav tenceresinde zeytinyağı ilavesiyle kızdırın.Rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın. Bol suda yıkadığınız pirinçlerin fazla suyunu süzdürün.Kavrulmakta olan rendelenmiş domateslere pirinçleri ekleyip şeffaf bir görünüm alana kadar kavurma işlemini sürdürün.Toz şeker, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ekleyip tahta bir kaşıkla sadece bir kez karıştırın.Kapağını kapattığınız pilav tenceresinde, kısık ateşte 12-15 dakika kadar pişirin. Kağıt havlu örtüp kapağını kapattığınız pilavı demlenmeye alın.Demini alan pilavı sadece bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
8SWGQO.jpg

Hanım göbeği

m160112_a8df6.jpg

Hamuru için:
100 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle şerbetini hazırlayın. Suyu ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynatın ve biraz koyulaşmasını bekleyin.
Ardından limon suyunu ilave edin ve 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Hazırlamak için
Bir tencereye suyu, şekeri ve tereyağını koyun ve ocağın altını açın. Yağ tamamen eriyince içerisine unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin ve karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Hazırladığınız hamurun ılıklaşmasını bekleyin. Hamur ılıklaştıktan sonra içine yumurtaları teker teker kırın ve her seferinde mikser yardımıyla güzelce çırpın. Hazırladığınzı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayın ve ortasına parmağınızla bastırarak şekil verin. Kızartma yağını bir tavaya alın ve yağ henüz kızmadan hazırladığınız hanım göbeklerini yağın içine yerleştirin. Hamurlarınız altın sarısı bir renk alana dek kızartma işlemini sürdürün. Eğer 2 ya da 3 seferde kızartacaksanız, her seferinde yağın soğumasını bekleyin ve ondan sonra kızartmaya devam edin. Hamurlar kızardıktan hemen sonra yağdan alıp,soğumuş şerbetin içine atın. Tüm hamurları bu şekilde kızartıp şerbete attıktan sonra şerbetin içinde çok fazla bekletmeden servis tabağına alın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan Sofrası menülerini buradan takip edebilirsiniz.
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan İftar sofrası menülerimizi buradan her zaman takip edebilirsiniz...
 

Sindy

꧁༒ ♡ fσrum mєlєgí ♡ ༒꧂
Süper Moderatör
  • Üyelik Tarihi
    3 Ocak 2010
  • Mesajlar
    11,307
  • MFC Puanı
    63,731
Karnı yarıkmı yapsam iftara :) menü göz alıcı
 

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,574
  • MFC Puanı
    28,888
Herkül hocam ramazanda hanım göbe yemek caiz mi:a3:
 
Üst Alt