-
- Üyelik Tarihi
- 11 Tem 2010
-
- Mesajlar
- 1,232
-
- MFC Puanı
- 23
Ramazan Özel - Pratik Karnıyarık Tarifi ( 913 Kcal )
Genel Bilgiler
Kategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- 2 Adet Domates
- 200 Gr Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 6 Adet Patlıcan
- 2 Adet Yeşil Biber
- Kararında Karabiber, Tuz
Kızartmak İçin
- Kararında Sıvı Yağ
Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulur. Patlıcanların orta kısımları birbirinden ayrılmayacak şekilde uzunlamasına bıçakla kesilir. Ardından tuzlanarak 10-15 dk. kadar bekletilir. Ardından yıkanıp kurulanır, ve tavada kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta kıymaya ince kıyılmış soğan ve biber konulup kıyma saldığı suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates eklenip bir sür kavrulur. Ateşten alınıp tuz ve karabiber serpilir. Patlıcanlar kesilen kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizilir. Kesilen kısımlar bir çatalla açılarak içlerine hazırlanan kıymalı iç doldurulur. Üzerlerine birer domates dilimi kapatılır. Bir su bardağı su koyularak fırında yada ateş üzerinde 10-15 dk. kadar pişirilir. Afiyet olsun.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 913 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 152 Kcal
Genel Bilgiler
Kategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- 2 Adet Domates
- 200 Gr Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 6 Adet Patlıcan
- 2 Adet Yeşil Biber
- Kararında Karabiber, Tuz
Kızartmak İçin
- Kararında Sıvı Yağ
Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulur. Patlıcanların orta kısımları birbirinden ayrılmayacak şekilde uzunlamasına bıçakla kesilir. Ardından tuzlanarak 10-15 dk. kadar bekletilir. Ardından yıkanıp kurulanır, ve tavada kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta kıymaya ince kıyılmış soğan ve biber konulup kıyma saldığı suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates eklenip bir sür kavrulur. Ateşten alınıp tuz ve karabiber serpilir. Patlıcanlar kesilen kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizilir. Kesilen kısımlar bir çatalla açılarak içlerine hazırlanan kıymalı iç doldurulur. Üzerlerine birer domates dilimi kapatılır. Bir su bardağı su koyularak fırında yada ateş üzerinde 10-15 dk. kadar pişirilir. Afiyet olsun.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 913 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 152 Kcal