-
- Üyelik Tarihi
- 11 Tem 2010
-
- Mesajlar
- 1,232
-
- MFC Puanı
- 23
Nohutlu Patlıcan ve Kabak Dolması Tarifi ( 2510 Kcal )
Genel Bilgiler
Kategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 40 dk
Pişirme : 40 dk
Malzemeler
- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası
- 2 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Haşlanmış Nohut
- 6 Adet Kabak
- 2 Su bardağı Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 8 Adet Patlıcan
- 1 Su bardağı Pirinç
- 3 Diş Sarımsak
- Yarım Demet Taze Nane
- Kararında Karabiber, Kimyon, Limonun Suyu, Sıvı Yağ, Tuz
Sosu İçin
- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası
- 1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Kuru Nane
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 5 Diş Sarımsak
- 2.5 ( 5/2 ) Yemek kaşığı Sıvı Yağ
Hazırlanışı
Pirinç, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, nane rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsak, salçalar ve baharatlar karıştırılır. Nohut, sıvı yağ ve limon suyu eklenip karıştırılır. Patlıcan ve kabaklar ikiye kesilip içleri oyulur. Dipleri hafifçe delinir. İçlerine tuz ve karabiber serpilir. Harç ile doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine su gezdirilir. 20 dakika pişirilir. Sos için sıvı yağda salça, ezilmiş sarımsak kavrulur. Kuru nane eklenir. 1 çay bardağı su ve limon suyu eklenip sulandırılır ve yemeğin üzerine gezdirilip 20 dakika daha pişirilip sıcak servis yapılır.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2510 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 314 Kcal
Genel Bilgiler
Kategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 40 dk
Pişirme : 40 dk
Malzemeler
- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası
- 2 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Haşlanmış Nohut
- 6 Adet Kabak
- 2 Su bardağı Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 8 Adet Patlıcan
- 1 Su bardağı Pirinç
- 3 Diş Sarımsak
- Yarım Demet Taze Nane
- Kararında Karabiber, Kimyon, Limonun Suyu, Sıvı Yağ, Tuz
Sosu İçin
- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası
- 1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Kuru Nane
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 5 Diş Sarımsak
- 2.5 ( 5/2 ) Yemek kaşığı Sıvı Yağ
Hazırlanışı
Pirinç, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, nane rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsak, salçalar ve baharatlar karıştırılır. Nohut, sıvı yağ ve limon suyu eklenip karıştırılır. Patlıcan ve kabaklar ikiye kesilip içleri oyulur. Dipleri hafifçe delinir. İçlerine tuz ve karabiber serpilir. Harç ile doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine su gezdirilir. 20 dakika pişirilir. Sos için sıvı yağda salça, ezilmiş sarımsak kavrulur. Kuru nane eklenir. 1 çay bardağı su ve limon suyu eklenip sulandırılır ve yemeğin üzerine gezdirilip 20 dakika daha pişirilip sıcak servis yapılır.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2510 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 314 Kcal