Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ramazan Orucunun Fazileti

MF-Login

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
On bir ayın sultanı olan ramazan ayı taat, ibadet, iyilik ve ihsan ayıdır. Ramazan ayının fazileti hakkında sevgili Peygamber Efendimiz [aleyhissalatu vesselam] şöyle buyurmuştur:

"Ramazan ayına girildiğinde göğün kapıları açılır, cehennemin kapıları kilitlenir vede şeytanlar zincire vurulur." [Buhârî, Savm, 5; Müslim, Sıyâm, 1, 2, 4.]

Orucun faziletiyle ilgili bir hadiste de şöyle buyrulmuştur:

"Âdemoğlunun bütün amellerine kat kat sevap verilir: İyilikler, 10 katından 700 katına kadar mükâfatlandırılır. Cenab-ı Allah buyuruyor ki: Yalnız oruç bundan müstesnadır. Doğrusu o benim için tutulmuştur. Onun karşılığını da yalnız ben veririm. Oruçlu kişi,şehvetini tatmin etmeyi ve yemek yemeyi benim için bırakıyor. Oruçlunun, biri iftar vaktinde, diğeri de rabbinin huzuruna vardığında olmak üzere 2 sevinci olacaktır. Oruçlunun ağız kokusu, Yüce Allah katında misk kokusundan daha iyi ve hoştur." [Buhârî, Savm, 9; Müslim, Sıyâm, 164.]

Oruç ayı olan ramazanın evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem ateşinden kurtuluşa ermektir. Ramazan ayı sabırdır. Sabrın mükâfatısa cennettir.

Üst Alt