Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ram Miktarını 512 MB'ın Altına İndirebilme Windows İşletim Sistemlerinde

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,250
Merhabalar

Çoğumuz bir Windows işletim sistemini kurduktan ve donanımın sürücülerini yükkledikten sonra en son kendimize özel yazılımları kurup sistemi VARSAYILAN MİCROSOFT ÖLÇÜTLERİNE göre kullanmaya başlarız.Bu durum başta çok cazip gelse de bir süre sonra, durum değişmeye başlar.Sistem de kasılmalar, dar boğazlar, kurduğunuz veya Windows'un kendi arka plan hizmetleri aşırı kaynak tüketimleri ve giriş/çıkış (I/O) kaynak paylaşım savaşları,çakışmalar derken sistem hantallaşsır.Başlar kullanıcı dert yanmaya "sistem yavaşladı, ne yapacağım ben, en iyisi format" ama bu durum sadece sorunları başa sarmaktan başka bir ise yaramaz.

Oysa kullanıcı sistemini kurup , servis paketini yükleyip, sürücülerini kurup ve en son Windows Kayıt Defteri Editörünü kullanarak bazı anahtarlara değerler(DWORD ve STRİNG) ekleyerek Windows işletim sistemini optimize etse , ortaya %80 oranında daha kararlı bir Windows İşletim Sistemi elde edecek ve bunun kullanmanın keyfine varacaktır.(belki de format atmayı da bir süreliğine unutacaktır.)

Ben kurduğum Windows işletim sistemlerinde her zaman kayıt defter ayarlarına en az bir gün ayırmaktayım.En az bir gün diyorum bu değerlerin sisteme girilmesi, ve stres testleri (cpu,disk,ram,gpu) [bu gibi testlerde en güzel yazılım PC Wizard 2012 denilenen yazılımdır] yaparım sonuçları sistemi optimize etmeden önceki değerlerle karşılaştırmaktayım.Bana tatmin edici sonuçlar %50 üstünde ise artık sistemi yoğun olarak kullanmaya başlarım.

İşte sizlere yapmış olduğum iki sistemin (Dual Boot İşlemi) Windows Vista Ultimate SP2 x86 ve Windows XP Pro SP3 x86 işletim sistemlerine ait kendilerine ait Windows Görev Yöneticisi değerlerine bakın.Özellikle kullanılan RAM ve işlemci yüzdelerine dikkat edin.İki sistem boşta iken durumları gösterilmiştir.(10 dakikalık süre boşluğu)

Windows Vista Ultimate Görev Yöneticisi
3855.jpg

Windows XP Pro Görev Yöneticisi
3856.jpg

Windows 7 Ultimate SP1 x86 Görev Yöneticisi

2.png

Sizlerde böyle bir stabil sistem elde etmek istiyorsanız; forum'da açılan şu aşağıdaki konuyu inceleyin.

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,250
Not :

Bir zamanlar kullandığım Vista-XP İkilisi.....

4411.jpg

4410.jpg

Windows XP Kullanırken , gizli işletim sistemi özelliklerini açan free yazılım

4412.jpg

Üst Alt