Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Rahat Uyumak İçin Ne Yapmalı?

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
a3f30f1ee77e4b69a198e08fddfea4a6.jpg

Günde sekiz saat uyumak vücut ve ruh sağlığınız için önemlidir. Rahat uyumak aynı zamanda rahat yaşamaya da yardım eder. Fakat siz gece yastığa başını koyar koymaz uykuya dalanları kıskanıyor ve rahat bir uykunun özlemini çekiyorsanız;

Kafeini yatmadan 4-6 saat önce kesin. Gündüz çok kafein aldıysanız ekmek gibi karbonhidratlı besinler alarak bunun etkisini azaltın.

Yatmadan önce alkol almayın. Alkol kabus görmenize uykusuz kalmanıza uyurken terlemenize ve baş ağrısı çekmenize neden olur.

Yatmadan önce gevşeyin. Stresi kovmak için kısık ışıkta bir şeyler okumak dua etmek sıcak bir duş uyumanıza yardımcı olur.

Gece televizyon başında sakın şekerleme yapmayın. Şekerlemeuykusuzluğa neden olur. Şekerleme yapacaksanız kısa kesin.

Egzersiz iyi bir uykunun altın anahtarıdır. Sabahları yapılan spor uykusuzluğun üstesinden gelmek için en iyisidir.

Odanız karanlık rahat ve sessiz olsun. Odanız çok sıcak ya da soğuk olmasın.

Uyku vakti ağır yemeklerden kaçındığınız kadar aç karnına da yatmayın.

Bazı besinler uyumanıza yardımcı olur; süt bunların başında gelir. Ton balığı kalkan balığı enginar badem yumurta şeftaliceviz kayısı kuşkonmaz yulaf patates ve muz uyku getiren diğer besinler.

Mümkünse saat 20.00'den sonra hiçbir şey içmeyin. Bu gece yatarken sık sık tuvalete kalkmanızı önler.

Evcil hayvanınız varsa odanıza almayın. Kedi ve köpeğiniz sizinle mi uyuyor? Demek ki uykusuzluğa davetiye çıkarıyorsunuz gece yarısı ayağa dikilmeye heveslisiniz. Evcil hayvanların yeri yatak değildir.

Yatak odanızda televizyon seyretmeyin yemek yemeyin. Yatakbunların yeri değildir. Yoksa bütün gece uykusuz kalırsınız.

Sigarayı azaltın. Yatmadan sigara içince kendinizi gevşemiş gibi hissetseniz de bir süre sonra uykusuzluğa neden olur.​

Emre3500

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Arkadaşlar yakın zamana kadar uyku problemim vardı. İlaç kullanmak kesinlikle istemiyordum. Çünkü ilaçlara vücudumun alışması dahilinde bu sefer de ilaç içmeden uyuyamayacağımı düşünüyordum. Daha sonraki araştırmalarıma göre de yoğurdun uyku yaptığını biyolojik bir gelişme olduğunu duydum. Özellikle keçi sütünden yapılmış yoğurdun diğer yoğurtlara göre daha kalsiyum değeri yüksek olduğunu duydum bence deneyin derim keçi yoğurdunun çok da lezzetli olduğunu söylemek isterim özellikle keçici süt ürünleri diye bir marka var çok lezzetli gerçekten arkadaşlar!

Üst Alt