Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Radyo'nun İcadı

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
Radyo'nun İcadı, Radyonun Tarihi, Radyonun Mucidi

radyo.jpeg

Radyo'nun İcadı, Radyonun Tarihi, Radyonun Mucidi
Televizyon bugün en yaygın elektronik haberleşme şekli olmasına rağmen bir zamanların gözde aleti radyo hala en yaygın yayıncılık aracı olarak yerini korumakta. Radyo olmaksızın, günlük yaşamımızda yer alan birçok hizmet ve konfor mümkün olmayacaktır. Radyo, halkın emniyetinin sağlanmasında, endüstriyel üretimde işletmede, tarımcılıkta, nakliyatçılıkta eğlence dünyasında uzay seyahatlerinde deniz aşırı haberleşmelerde kısacası aklınıza gelebilecek birçok noktada kullanılmaktadır.
İtalyan kaşif guglelmo markani radyonun babası olarak kabul edilir. İngiliz JAMES MAXWELL 1865 yılında elektronik olarak üretilen radyo dalgalarının yayılma teorisini kurmuş ve Alman fizikçisi Heinrich Hertz, 1888 yılında MAXWELL'İn teorisini pratik olarak gerçekleştirerek bu konuda öncülük etmişlerdir. Marconi ile birlikte 1898 yılında ilk radyo resmen doğmuş oldu. İlk kullanımı gemiden sahile haberleşme içindi. 1923 yılında yüksek frekans radyo dalgalarının iyonsfer'e çarparak dünyaya döndüğü ispatlanınca radyo, deniz aşırı haberleşme de dahil olmak üzere hızla yaygınlaştı.

İlk radyo 3 S 'i iletti.

İlk keşif şu şekilde gerçekleşti: Marconi bir gemide geliştirdiği radyo(!) ile kıyıda bulunan hizmetçisine kablosus telgraf aracılığıyla 3 tane S harfi yolladı. Mignani'nin asistanı da sinyali aldığı zaman ateş edecekti.. Marconi 3 S'i yollama komutunu verdiğinde yeryüzünde ilk defa radyo dalgaları yayıldı, 3 S uzayda dolaştı, dolaştı ve alıcıya ulaştı. Alıcıya ulaştığını gören hizmetçi Mignani tetiği çekti. Deney başarılıydı. Böylelikle ilk radyo da pratik olarak çalışmış oldu .

radyoma7.jpg

NiQuiL

Olduğu kadar,olmadığı kader!
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    125
Klimayı anladıkta tamam Radyo iyi bir icat ama nasıl olur da bir insanın aklına gelir Radyo icat etmek garip :D sizce de öyle değil mi ?

NiQuiL

Olduğu kadar,olmadığı kader!
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    125
QUOTE=rumpelstiltskin;914322]İnsanların iletişime geçebilmesi,haberleşebilmesi için düşünülmüş olsa gerek.Günümüz radyosuyle eşdeğer değilmiş zamanında demek ki :D[ QUOTE]

Tamam haklısın ama düşünsene bunu icat edebilmek ayrı bir zeka ürünü evet ama böyle bir şeyin aklına gelip icada geçmesi? hani olmayan bir şey düşünmek. Sen söyleyebilir misin mesela bana hiç alakasız birşet icat edecek olsan ? :))

rumpelstiltskin

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
QUOTE=rumpelstiltskin;914322]İnsanların iletişime geçebilmesi,haberleşebilmesi için düşünülmüş olsa gerek.Günümüz radyosuyle eşdeğer değilmiş zamanında demek ki :D[ QUOTE]

Tamam haklısın ama düşünsene bunu icat edebilmek ayrı bir zeka ürünü evet ama böyle bir şeyin aklına gelip icada geçmesi? hani olmayan bir şey düşünmek. Sen söyleyebilir misin mesela bana hiç alakasız birşet icat edecek olsan ? :))

Tabi ki öyle bizim sınırlarımızın ötesinde ama fizik ve quantum ile ilgili muhteşem bir bilgin var ise sende yapabilirsin bunu. Zamanın şartlarında hiç bir şey yok iken ortaya çıkması insanlık için fazlasıyla mükemmel ve gıpta edilesi. :D

rumpelstiltskin

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    21
Geçenlerde ben de radyoyu icat ediyordum daa devreleri yanlış bağlamışım Enigma'ya bağlanıp Almanların savaş taktiklerini dinledim iki saat lkjhgdfghjkl

Üst Alt