Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Radyasyona Karşı Yüzde 100 Yerli Zırh

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Radyasyona Karşı Yüzde 100 Yerli Zırh

NAD2Lk.jpg

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali kapsamında Eskişehir’de düzenlenen özel etkinlikte birbirinden ilginç buluşlar ve ürünler sergilenmeye başlandı. Etkinliğin en dikkat çeken çalışması Radyasyona Karşı Yerli Zırh: Alfa Sepiyolit (Lületaşı) olurken, Bedirhan Gergin tarafından yapılan ürün, radyasyonun olduğu ortamlarda çalışma yapacak kişiler için ciddi oranlarda koruma sağlıyor.

Yüzde yüz yerli malzeme ve üretim ile yapılan Radyasyona Karşı Yerli Zırh: Alfa Sepiyolit (Lületaşı) için uzayda, uydu sistemlerinde, sağlık alanlarında kullanım planlanırken, ürünün ham maddesi lüle taşı oldu.

Ürün hakkında açıklama yapan Bedirhan Gergin, zırh konusunda kurşun gibi malzemeler kullanılmasına karşın bu konuda başarılı sonuçların elde edilmesinde yeterli olunamadığını söylerken, lületaşının bu konuda oldukça ideal olduğunu belirtti.

Çalışmalarına başlarken yapılacak zırh için en önemli kriterin ağırlık olduğunu söyleyen Gergin, yaptıkları çalışmalar sonucunda lüle taşını keşfettiklerini söyledi. Lületaşının yapısı itibari ile kolay bir şekilde şekillendirilebilmesi ve aynı zamanda çok hafif olması zırh için lüle taşının vazgeçilmez olmasını sağlarken, yapılan yerli üretim ile birlikte savunma sanayinde de yeni gelişmeler yaşanabilir.

Lüle taşı konusunda Türkiye’nin oldukça şanslı olduğunu da söyleyen Gergin, lüle taşı rezervlerinin yüzde 70’inin Türkiye’de olmasına karşın değerlendirilmediğini belirtti.

Üst Alt