Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Püsküllü

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Püsküllü
puskullu-yoresel-hamurisi.jpg


m151102_7173b.jpg

4 su bardağı un
Birazda hamuru açmak için un
1 çay kaşığı cep sodası ( karbonat)
Su
Tuz
Tavuk, ( benim 6_7 parça incik vardı onları haşladım) siz küçük boy bir tavuk bol suyla haşlayabilirsiniz.
Yeteri kadar sıvı yağ.

m151102_4529e.jpg

Bu tarif Balıkesir Bandırma taraflarında yapılan yöresel bir hamur işidir.
Şimdi. . İlk önce tavuk etini bol suyla haşlayın. Az yağlı ise sıvı yağ ve tuz ilave edin.
Haşlanan eti deri ve kemiklerinden temizleyin. Tavuk suyu hazırdır.
Hamur için un ve biraz tuz ve az suyla hamur yoğurun. İyice yoğrulan hamuru 10 dak. Dinlendirin. ( daha iyi açmak için. ) Unlanmış zeminde hamuru açın, hazır yufkadan biraz kalın olsun, üzerine bol un serpin( resimlerden daha iyi anlayabilirsiniz) unlu hamuru rulo yapın, ortadan ikiye bölün ve resimdeki gibi kesin. Hamur püskül püskül olacak ismi ordan geliyor. Fazla ununu eleyin. Tepsiye biraz fazla sıvı yağ koyun. Hamuru içine yayın. Fırında 200 derecede pişirmeye bırakın. 10 -15 dak. Sonra spatula ile hamurları karıştırın. Tekrar fırınlayın. Hamur kızarınca çıkarıp çok sıcak olan tavuk suyunu döküp tekrar fırına koyun. Suyu çekince çıkarıp üzerine etleri dizin. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Resimlerden daha iyi görebilirsiniz. Umarım iyi tarif etmişimdir.

m151102_fb7ff.jpg
 
Üst Alt