-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224

MALZEMELER
1 paket vanilyalı toz puding
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
25 su bardağı un
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Üzeri için:
1 su bardağı pudra şekeri
NASIL YAPILIR?
Kurabiye hamurunu hazırlamak için; vanilyalı toz puding karışımını karıştırma kabına alın.
Pudra şekeri ve ayçiçek yağını kattıktan sonra elinizle tüm malzemeyi şeker eriyene kadar karıştırın.
Kurabiyelere hoş bir koku vermesi için iri iri rendelenmiş portakal kabuğunu katın.
Elenmiş unu azar azar ekleyerek toparlanana kadar hamuru elinizle yoğurun. Yağlı ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmelisiniz.
Hazırladığınız kurabiye harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine bir çatal yardımıyla bastırarak şekil verin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuttuktan sonra geniş bir kaba aldığınız pudra şekerine buladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.