-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 4,580
-
- MFC Puanı
- 855
Tüm canlılar biyomolekül adıyla anılan birtakım organik maddelerden oluşmaktadır. Bunlardan biri olan protein vü*cudumuzun yaklaşık %12′sini oluşturmaktadır. Proteinlerin ana görevi yeni doku yapma, do*kuları onarma, günlük aşınmaları önlemedir. Proteinler yaşamamız için gereklidir, açlığımızı giderir. Vücutta sayılamayacak kadar çok gö*revleri vardır. Bunladan bazıları ise enerji sağlanmasında yardımcı hormon ve enzimleri yap*mak; besinlerin sindirilmesi, vücudun asit-alkali dengesinin sağlanması; kanın pıhtılaşmasına yardım; mikrop ve hastalıklarla savaşmak için vücuda antikor getirmek olarak sıralanabilir.
Proteinler; et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, ku*ru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur. Yu*murta ve süt en iyi protein kaynaklandır. Tahıllarda da buğday özünde protein fazladır.
Proteinler; et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, ku*ru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur. Yu*murta ve süt en iyi protein kaynaklandır. Tahıllarda da buğday özünde protein fazladır.