Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Profiterol tarifi

Nur

Önce Hayaller Ölür, Sonra İnsan.
Özel Üye
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    13 Ara 2020
  • Mesajlar
    2,648
  • MFC Puanı
    30,590

Profiterol tarifi

Profiterol, en sevilen çikolatalı tatlılardan biri. Çıtır hamuru ve nefis kremasıyle çay saatlerine renk katan bu nefis tatlıyı evde de hazırlayabilirsiniz. Peki evde profiterol nasıl yapılır? Denemek isteyenler için profiterol tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...​

  • pisirme-teknikleri.png
    Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler​

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 adet yumurta
  • 150 gram tereyağı

    Kreması için:
  • 500 mililitre süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

    Çikolata sosu için:

  • 220 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema

Profiterol tarifi Nasıl yapılır?​

İlk olarak krema için şekeri tencereye alıp üzerine sütü ekleyin ve karıştırın.

Yumurta ve unu da ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

Krema kıvamını alınca vanilyayı da ekleyip ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelmesi için ara ara karıştırın. Daha sonra kremayı sıkma torbasına doldurup sertleşmesi için buzdolabına alın.

Tatlınızın hamuru için tereyağı ve suyu bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Ardından unu ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirin.

Yumurtaları teker teker hamura ekleyip hızla karıştırarak yedirin. Hamuru 15 dakika kadar soğutup sıkma torbasına doldurun.

Hamuru, yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük yuvarlak halinde sıkın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Hamurlar pişince fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.

Buzdolabında beklettiğiniz kremayı, ortasına delik açtığınız hamurların içine doldurun.

Çikolata sosu için bitter çikolatayı doğrayıp kremayla birlikte sos tenceresinde eritin.

Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve servis tabağındaki profiterollerin üzerine gezdirin.

Dilerseniz üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

eiSy

Sevgimi öfkeye dönüştürmek emek ister ?
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    27 Mar 2021
  • Mesajlar
    4,719
  • MFC Puanı
    34,710
Çok sevdiğim bir tatlı sürekli yaparım.
 
Üst Alt