-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
ÇOK KOLAY EZME TURŞU
Malzemeler
- 1 kg. domates
- 300 gr. sivri biber
- 4-5 iri diş sarımsak
- 10-12 dal maydanoz
- 1 çay bardağı sirke
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- Üzeri için zeytinyağı
- Zeytinyağı haricindeki bütün malzemeleri robota atıp , malzemeler iyice parçalanana kadar karıştırın.
- Turşu karışımını tercihen küçük kavanozlara doldurun. Ağızlarında bir parmak boşluk bırakın.
- Üzerinde ince bir tabaka olacak şekilde zeytinyağı gezdirin.
- Ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yere koyun.
- Turşuyu suyu dibinde toplanıp, posası yukarı çıkınca günde bir kez ağzını açmadan sallayıp malzemelerin karışmasını sağlayın.
- Bu turşu hemen de yenilebilir ama tam bir turşu olması için 15 gün beklemeniz lazım.
- Afiyet şifa olsun