Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

PRATİK EZME TURŞU TARİFİ

Barbie

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    31 Ocak 2013
  • Mesajlar
    1,978
  • MFC Puanı
    53
9715783692_3e4a3f64a2_c.jpg


ÇOK KOLAY EZME TURŞU
Malzemeler

  • 1 kg. domates
  • 300 gr. sivri biber
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • 10-12 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • Üzeri için zeytinyağı
Ezme turşu nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı haricindeki bütün malzemeleri robota atıp , malzemeler iyice parçalanana kadar karıştırın.
  • Turşu karışımını tercihen küçük kavanozlara doldurun. Ağızlarında bir parmak boşluk bırakın.
  • Üzerinde ince bir tabaka olacak şekilde zeytinyağı gezdirin.
  • Ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yere koyun.
  • Turşuyu suyu dibinde toplanıp, posası yukarı çıkınca günde bir kez ağzını açmadan sallayıp malzemelerin karışmasını sağlayın.
  • Bu turşu hemen de yenilebilir ama tam bir turşu olması için 15 gün beklemeniz lazım.
  • Afiyet şifa olsun
 
Üst Alt