- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler:Hamuru için;
150 g küp küp doğranmış soğuk tereyağı,
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt,
3 yemek kaşığı pudra şekeri,
1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
2-2,5 su bardağı un.
Üzeri için;
3 adet büyük boy Elma
2 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
1 çay kaşığı tarçın.
Üzeri için;
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri.
Hazırlanışı:
Hamur için un kabartma tozu ve pudra şekerini karıştırın,
İçine tereyağını ekleyip avucunuzda ufalayarak karıştırın,
Yoğurdu ekleyip hamuru yoğurun,
Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin,
Hamuru 2 eşit parçaya bölün,
Her bir parçayı unladığınız tezgah üzerinde 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın,
Dolaba kaldırıp 15 dk. dinlendirin,
Bu sırada bir kasede üzeri için tereyağı, şeker ve tarçını çırpın,
Elmaların sapını ve içini ayıklayıp incecik doğrayın,
Elma dilimlerini tart hamurlarının üzerine ikişer sıra halinde dizin,
Üzerlerini hazırladığınız tereyağlı şekerli harçla yağlayın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları kızarana kadar pişirin,
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
150 g küp küp doğranmış soğuk tereyağı,
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt,
3 yemek kaşığı pudra şekeri,
1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
2-2,5 su bardağı un.
Üzeri için;
3 adet büyük boy Elma
2 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
1 çay kaşığı tarçın.
Üzeri için;
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri.
Hazırlanışı:
Hamur için un kabartma tozu ve pudra şekerini karıştırın,
İçine tereyağını ekleyip avucunuzda ufalayarak karıştırın,
Yoğurdu ekleyip hamuru yoğurun,
Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin,
Hamuru 2 eşit parçaya bölün,
Her bir parçayı unladığınız tezgah üzerinde 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın,
Dolaba kaldırıp 15 dk. dinlendirin,
Bu sırada bir kasede üzeri için tereyağı, şeker ve tarçını çırpın,
Elmaların sapını ve içini ayıklayıp incecik doğrayın,
Elma dilimlerini tart hamurlarının üzerine ikişer sıra halinde dizin,
Üzerlerini hazırladığınız tereyağlı şekerli harçla yağlayın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları kızarana kadar pişirin,
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun...