- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79

Malzemeler:
200 gram tereyağı
200 gram mascarpone peyniri
Yarim su bardağı tozşeker
1 adet portakalin rendelenmis kabuğu
2-3 çorba kaşığı+1 su bardağı portakal suyu
24 adet kepekli şekerli bisküvi
Süslemek için:
1 paket bitter çikolata
TARİFİ:
Tereyağını tozşekerle çırparak iyice kabartın. Karıştırarak krema haline getirin. Üzerine mascarpone peynirini ekleyin. Daha sonra 2-3 çorba kaşığı portakal suyu ve portakal kabugu rendesini ekleyin. Bisküvileri 1 su bardağı portakal suyuna batırıp çıkartın. 12 adet bisküviyi alüminyum folyo üzerine 3 sıra olacak şekilde dizin. Bisküvilerin üzerine birer tatlı kaşığı kremadan sürün ve kalan bisküvileri kremalarin üzerine kapatın. Kalan kremayi ortadaki bisküvilerin üzerine sürün. Alüminyum folyoyu yanlardan kaldırın. Üçgen şekil vererek folyoyu kapatın. Buzlukta 1 gece bekletin. Süslemek için çikolatayi benmari usulü eritin. Pastayi buzluktan çıkartıp dilimleyin. Eritilmiş çikolata gezdirip servis yapın.