- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Portakallı Pilav Yapılışı
Portakallı Pilav Malzemeleri:
2 su bardağı pirinç
2 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatli kaşığı tuz
Portakallı Pilavın Yapılışı: Tereyağ eritilir, sıvıyağ eklenir. Üzerine yıkanmış pirinçler eklenir ve kısık ateşte bir iki karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı portakal suyu ve 1 su bardağı su eklenir. 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pişmiş pilavın üzerine portakal kabuğu rendesi eklenir ve pilav kariştırılır. Üzerine temiz bir havlu örtulerek demlenmesi beklenir.
Portakallı Pilav Malzemeleri:
2 su bardağı pirinç
2 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatli kaşığı tuz
Portakallı Pilavın Yapılışı: Tereyağ eritilir, sıvıyağ eklenir. Üzerine yıkanmış pirinçler eklenir ve kısık ateşte bir iki karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı portakal suyu ve 1 su bardağı su eklenir. 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pişmiş pilavın üzerine portakal kabuğu rendesi eklenir ve pilav kariştırılır. Üzerine temiz bir havlu örtulerek demlenmesi beklenir.