MALZEMELER
4- 5 kalın kabuklu yafa portakal
5- 6 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
YAPILIŞI
1- Portakalların kabuğu en ince rende ile rendelenir, yıkanır
2- Bol su ile haşlanır. Suyu 1 kere değiştirilir.
3- Soğuyunca boyuna dörde bölünüp bir parmak genişliğinde dilimlenir.
4- Tencereye bir kat portakal, bir kat şeker olarak yerleştirilir, hafif ateşte kaynatılır.
5- Kıvamına gelince üzerinde biriken köpük alınır. Limon tuzu veya limon suyu konup bir süre daha kaynatılıp ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.
Not: Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır:
Bir çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur; kaynatmaya devam edilir.
KISA BILGI: Kan portakalı, vişneyi portakala aşılamakla yetişir.
4- 5 kalın kabuklu yafa portakal
5- 6 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
YAPILIŞI
1- Portakalların kabuğu en ince rende ile rendelenir, yıkanır
2- Bol su ile haşlanır. Suyu 1 kere değiştirilir.
3- Soğuyunca boyuna dörde bölünüp bir parmak genişliğinde dilimlenir.
4- Tencereye bir kat portakal, bir kat şeker olarak yerleştirilir, hafif ateşte kaynatılır.
5- Kıvamına gelince üzerinde biriken köpük alınır. Limon tuzu veya limon suyu konup bir süre daha kaynatılıp ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.
Not: Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır:
Bir çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur; kaynatmaya devam edilir.
KISA BILGI: Kan portakalı, vişneyi portakala aşılamakla yetişir.