Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Portakal Kabuğunu Atmamanız İçin 10 Neden

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
250320150251576546001_2.jpg



Tabi ki mutfakta: Portakal kabuğunu robotta çekin ve çok düşük ısıda fırında kurutun. Daha sonra bunu keklerde pastalarda kullanabilirsiniz.

Bitki çaylarına ekstra lezzet: Bitki çaylarınızı yaparken demlediğiniz fincana ya da demliğe portakal kabuğu atarak lezzetini zenginleştirebilirsiniz.


Cilt bakımı: Portakal kabuğundaki potasyum, protein ve vitaminler cildimiz için çok faydalı. Portakal kabuğu rendesini çok az toz şekerle karıştırıp yüz ve boyuna masaj yaparak uygulayın ve ılık su ile durulayın.

Güvelere karşı: Kurutulmuş portakal kabuğunu kışlık/yazlık kıyafetlerinizin arasında koyabilirsiniz. Giysileriniz hem güzel kokacak hem de güvelenmeyecek.

Oda kokusu: Portakal kabuğunun kokusundan faydalanmak için sobaya ihtiyacınız yok. Kalorifer peteklerinin üzerine koyduğunuzda da evinize portakalın güzel kokusu yayılacak. Ayrıca portakal kabuğunu tarçın ve karanfille kokusu çıkana kadar kavurarak da evinize güzel bir oda parfümü yapabilirsiniz. Bu karışımı bir tabağa koyun ve salona yerleştirin.

Ayrıca portakal kabuğunu tarçın ve karanfille kokusu çıkana kadar kavurarak da evinize güzel bir oda parfümü yapabilirsiniz. Bu karışımı bir tabağa koyun ve salona yerleştirin.

Salata sosu: Robotta incecik çekilmiş portakal kabuğu rendesini cam bir kavanozda zeytin yağı ile karıştırın ve 1 gün bekletin. Bu karışımı salatalarınızda kullanarak mükemmel bir tat elde edebilirsiniz.

Bulaşık makinesinde: Kötü kokular ve kireçlenmeye karşı portakal kabuğunu kullanabilirsiniz. Çatal kaşık bölümüne 2-3 adet portakalın kabuğunu koyun. Ayrıca yıkama bitip makinenizin kapağını açtığınızda çok güzel bir koku yayılacak.

Selülit savaşı: Portakal kabuklarını yine robotta çekin ve macun haline gelinceye kadar biberiye yağı ekleyin. Selülitli bölgeye bu macunu sürün ve streç filmle sarın. Haftada 2 kez deneyebilirsiniz.

Reçel yapmayı unutmayın: Dilimlenmiş ve haşlanmış portakal kabuklarını bir kaba alın. Kabukların 1.5 misli kadar şekeri az su ile kaynatıp kabukları içine ekleyin. Koyulaşınca 1-2 portakal suyunu ve az miktarda limon tuzunu ekleyin. 5-10 dakika daha kaynatın.​
 
Üst Alt