Rapunzel
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
-
- Mesajlar
- 5,320
-
- MFC Puanı
- -445
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Reçeli
Malzemeler;
1,5 kg. (7-8 adet) yafa portakal
1500 gr. tozşeker (6 su bardağı)
625 ml.su (2,5 su bardağı)
1 adet limonun suyu ya da 1 gr. limon tuzu
Portakal Kabuklarının Hazırlanışı:
1.Portakalların kabukları bir parmak kalınlığında soyululur. İçlerindeki beyaz kısım bir bıçakla alınır (çok alırsanız kabuk pişerken sertleşir).
2.Uzun bir ip iğneye geçirilir. Her şerit içeri doğru resimdeki gibi sarılır (gül gibi). İğneyle delerek ipe dizilir. İpin ucu düğümlenir.
3.Portakal kabuklarını büyük bir kaseye koyup üzerine su doldurulur. Bir kaç saatte bir suyu değiştirerek bir gün suda bekletilir (acılarını atmaları için).
4.Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzüp sudan alınır.
5.Şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır. Biraz kaynayınca kabukları içine atılır. Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
6.Limon suyunu veya limon tuzunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alınır. Bir bıçakla ipi kesip kabuları sıyırarak iplikten çıkarılır. Ilınınca kavanozlara alıp serin bir yerde saklanır.
Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Reçeli
Malzemeler;
1,5 kg. (7-8 adet) yafa portakal
1500 gr. tozşeker (6 su bardağı)
625 ml.su (2,5 su bardağı)
1 adet limonun suyu ya da 1 gr. limon tuzu
Portakal Kabuklarının Hazırlanışı:
1.Portakalların kabukları bir parmak kalınlığında soyululur. İçlerindeki beyaz kısım bir bıçakla alınır (çok alırsanız kabuk pişerken sertleşir).
2.Uzun bir ip iğneye geçirilir. Her şerit içeri doğru resimdeki gibi sarılır (gül gibi). İğneyle delerek ipe dizilir. İpin ucu düğümlenir.
3.Portakal kabuklarını büyük bir kaseye koyup üzerine su doldurulur. Bir kaç saatte bir suyu değiştirerek bir gün suda bekletilir (acılarını atmaları için).
4.Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzüp sudan alınır.
5.Şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır. Biraz kaynayınca kabukları içine atılır. Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
6.Limon suyunu veya limon tuzunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alınır. Bir bıçakla ipi kesip kabuları sıyırarak iplikten çıkarılır. Ilınınca kavanozlara alıp serin bir yerde saklanır.