Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Pokemon Go’ya Sert Tepki

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Pokemon Go’ya Sert Tepki

nr64D5.jpg

Dünyada fırtınalar estiren mobil oyun Pokemon-Go kullanıcı sayısını yükseltmeye hızla devam ediyor. Pokemon Go’nun kullanıcı sayısıyla beraber oyuna gelen tepkiler de büyüyor. Sokağa taşan oyunun camilere de yansımasına da tepki gösterenler oldu. Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar oyun ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Habertürk’ten Aykut Yılmaz’ın haberine göre, Bayraktutar oyun hakkında, “Bu İslam dininin en güzel ibadet evi olan camileri hafife almaktır. İnsanların ibadet yeri camilerin ehemmiyet ve önemini küçümsemektir” diye konuştu. Batı dünyasının bir senaryosu olarak algıladığını kaydeden Bayraktutar, “Bunu kınıyorum. Türkiye'de yasaklanmasını istiyorum” dedi.

Sözcü

Sawyer

Var olmanın gereksizliğiyle iyice ötekileştim
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,973
ben de çoğu şeyi kınıyorum ama olmuyor

Jacops

Neler Oluyor Bu Hayatta
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    51
Hiç bir şey insanı pokemon sevgisinden alamaz bu o oyunu oynayanları günahı değildir.
Oyunu yapanların suçlarıdır.

Jacops

Neler Oluyor Bu Hayatta
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    51
Geçen bu forumda takılırken kapı çaldı.
Bir tane çocuk dediki abi evde pokemon alabilir miyim?

Zehir`

Via Antiqua Via Est Tuta
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    145
Valla kimse kusura bakmasında, ben o çizgi film karakterleriyle büyüdüm. Abartmadan bende oynuyorum. Gayet eğlenceli, gayet zevkli. Köreltilmiş beyinler olarak herşeye karşı çıkıyorlar zaten. Bırakın insanlar eğlensinler. O yasak, bu yasak. Anca yasak. Kızıyorum oynayanlara laf edenlerede. Kendim oynadığım için değil, Kitap Hırsızı Sende kusura bakma ama, sende forumda boş vakit öldürüyorsun ona bakılırsa?

Eleştirmek için yazmıyorum ama insanları biraz serbest bıraksınlar artık. Bu kadar kötü olayların içinde birde insanların düşüncelerine karışmasınlar, eğlencelerine karışmasınlar. Teknolojiyle alakalı ne çıkarsa çıksın, bizden birisi geliyor anında dinimizde yasak ibaresini koyuyor. Oldu, dinimizde yasaksa sen oynama lan. İnsanlara ne karışıyorsun ki?

Tutturmuşlar batıda batı, kendi ülkende herşey çok güzel, batıdan üstünsün ya, ordan gelen şeyleri engelle zaten. Saçımı başımı yolasım geliyor böyle insanların yorumlarını okuyunca. Sabır. Ağzımdan yanlış bişey çıkacak şimdi diye korkuyorum. Yav arkadaş, alıyorlar tonlarca para her istediklerini yapıyorlar, sonra oturup bir taraflarını büyüttükleri yerden milletin eğlencesine karışıyorlar.

Konuyla alakasız bir iki edit ekleyeyim de sinirim azalsın. :

Edit 1 : Durumu izah etmekten bıktığım için, bir tarafınla(*) anladığın kadarıyla yetin.

Edit 2 : Fakir tezek yaksa, ya boka zam gelir. Yada ineğin kıçına sayaç takarlar.

Kitap Hırsızı

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    76
Valla kimse kusura bakmasında, ben o çizgi film karakterleriyle büyüdüm. Abartmadan bende oynuyorum. Gayet eğlenceli, gayet zevkli. Köreltilmiş beyinler olarak herşeye karşı çıkıyorlar zaten. Bırakın insanlar eğlensinler. O yasak, bu yasak. Anca yasak. Kızıyorum oynayanlara laf edenlerede. Kendim oynadığım için değil, Kitap Hırsızı Sende kusura bakma ama, sende forumda boş vakit öldürüyorsun ona bakılırsa?

Eleştirmek için yazmıyorum ama insanları biraz serbest bıraksınlar artık. Bu kadar kötü olayların içinde birde insanların düşüncelerine karışmasınlar, eğlencelerine karışmasınlar. Teknolojiyle alakalı ne çıkarsa çıksın, bizden birisi geliyor anında dinimizde yasak ibaresini koyuyor. Oldu, dinimizde yasaksa sen oynama lan. İnsanlara ne karışıyorsun ki?

Tutturmuşlar batıda batı, kendi ülkende herşey çok güzel, batıdan üstünsün ya, ordan gelen şeyleri engelle zaten. Saçımı başımı yolasım geliyor böyle insanların yorumlarını okuyunca. Sabır. Ağzımdan yanlış bişey çıkacak şimdi diye korkuyorum. Yav arkadaş, alıyorlar tonlarca para her istediklerini yapıyorlar, sonra oturup bir taraflarını büyüttükleri yerden milletin eğlencesine karışıyorlar.

Edit 1 : Durumu izah etmekten bıktığım için, bir tarafınla(*) anladığın kadarıyla yetin.

Edit 2 : Fakir tezek yaksa, ya boka zam gelir. Yada ineğin kıçına sayaç takarlar.

Tuğçe ;

Yorumumun neresine hangi amaçla cevap verdiğini anlamadım. Neyi savunuyorsun sen ? Oyun bağımlılığını mı ? Oyun bağımlığının bir zevk olduğunu mu.

Sawyer

Var olmanın gereksizliğiyle iyice ötekileştim
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,973

çaldım bu sözü başkan

Kolibandı

"Başka Şubemiz Yoktur"
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,573
Biri şu oyunun görselini atsın ya playstore da bir sürü oyun çıkıyor hangisi orjinali emin olamadım. Merak yaptım bi bakayım :d

Kitap Hırsızı

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    76

Bu yorumuna cevap verdim. Zamanının değerini bilmeyen yazmışsın ya, sende bu mantıkla forumda vakit öldürüyorsun dedim.

Benim burada harcadığım vakit ile oyun bağımlılığı farklı.

Online oyun bağımlılığı ciddi bir sorundur. Umarım bu konuda aynı fikirdeyiz ?

Eğer oyunu yükleyip biraz takılıp eğlenen insanları savunmuş isen, Bunlar ile ilgili bir problemim yok zaten.

Günde 4 - 5 saatini telefona bakarak geçiren bir insanın bu hayattan ne gibi bir beklentisi olabilir ? Ne gibi bir hedefleri olabilir.

Üst Alt