Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Plüton gezegeninin gökyüzü bulutlu olabilir

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Plüton gezegeninin gökyüzü bulutlu olabilir

rM9dLM.jpg

Bilindiği gibi NASA’nın uzay aracı New Horizons, tabir-i caiz ise Plüton’u yeniden keşfetmiş ve Plüton ile ilgili çok ciddi veriler elde etmişti. Elde edilen bu veriler ile ilgili çalışmalar da devam ederken, Plüton’un gökyüzü hakkında ilginç bir çıkarım elde ortaya atıldı. Aktarılan bilgilere göre Plüton’un gökyüzü bulut kaplı olabilir. Söz konusu bu çıkarımın kaynağı, 1 Mart tarihinde sunulan Plüton fotoğrafına dayanıyor. Araştırmacılar bu fotoğrafta görünen yüzeyin sis ve bulut olduğunu, öyle ki Plüton yüzeyine gölge yaptığını düşünüyor.

Söz konusu bu sis ve bulut oluşumu ise büyük ihtimalle nitrojen karışımı bir yapıya sahip. Ek olarak henüz bu konu hakkında kesin bir kanıya varılmadığını da söylemek gerek. Öyle görünüyor ki Plüton ile ilgili New Horizons verileri, çok daha farklı çalışmalara ve soru işaretlerinin giderilmesine vesile olmaya devam edecek.

Sawyer

Var olmanın gereksizliğiyle iyice ötekileştim
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,973
her resmin üzerine onu yazıyor musun ya :D

Sawyer

Var olmanın gereksizliğiyle iyice ötekileştim
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,973
senin gibi çalışkan yönetici az bulunur

Tibet

Temet Nosce
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    310
2006 yılında new horizonsun fırlatılışını netten canlı yayında izlemiştim..
on yıldır sabırla bekliyordum plütona ulaşmasını..
her yıl bi kaç defa nasanın sitesine girip kalan mesafeye bakıyordum..
geçtiğimiz yıl plütona ulaştığında nasa bilim insanları kadar heyecanlanmıştım..
heyecanlanmayımda napiyim :d sonuçta on yıldır takip ettiğim bir uzay macerasıydı :d

Üst Alt