-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
Tüketimi için pitaya kesilir ve etli yüzey açığa çıkarılır.Meyve dokusu siyah ve çıtır tohumlarının varlığı nedeniyle kivi'ye benzetilir. Etli kısım çiğ olarak yenebilir ve hafif bir tatlılık verir kalori yönü de azdır.
Pitayanın damak temizleme haricinde güçlü tad içeren meyvelerle birlikte yenmemesi tavsiye edilir.Tohumları etli kısımla birlikte yenir, çıtır, fındık gibi bir tad verir. Lipidler yönünden zengindir, fakat ancak çiğnenirse hazmedilebilir.
Pitaya meyve suyu yada şarap yapımında yada diğer içecekleri tadlandırma, tad sağlamak için kullanılabilir.Çiçekleri yenilebilir veya çayı yapılabilir. Meyvenin kabuğu kesinlikle yenmez ve eğer çiftliklerde üretilmişse pestisitlerle kirletilmiş bile olabilir.
Kosta Rika'da çok fazla kırmızı etli pitaya yemenin pseudohematuriaya (yalancı hemoride) yani zararsız idrar ve dışkı kırmızılığına neden olduğu tespit edilmiştir