OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
MALZEMELER
4 adet yufka
2 adet pırasa
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
100 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
SOSU İÇİN
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
Susam
Çörekotu
Pirinçli Zarf Böreği Tarifi
Soğanı küp küp doğrayarak az yağ ile hafifçe kavurun.
Kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Kavrulan kıymaların üzerine ince ince kıyılmış pırasaları da ekleyerek 15-20 dakika kadar soteleyin.
Pirinci yıkayın.
Küçük bir tencerede üzeri geçecek şekilde su ekleyerek haşlayın.
Ardından suyunu süzün.
Pırasalı harca ekleyin.
Tuzunu ve baharatlarını da serpiştirerek karıştırın.
Sos malzemelerini derin bir kabın içerisinde çırpın.
Yufkalardan birini sererek üzerine sosu dökün ve her yerine yayın.
Yufkaları zarf şeklinde katlayın.
Zarf şeklini alan yufkayı 4 eşit kare şeklinde kesin.
Her karenin ortasına 1 yemek kaşığı harç koyarak bohça şeklinde katlayın.
Katlanan yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine sosun kalanından sürün.
Susam, çörek otu serpiştirin.
Fırında kızarana dek pişirin.
4 adet yufka
2 adet pırasa
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
100 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
SOSU İÇİN
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
Susam
Çörekotu
Pirinçli Zarf Böreği Tarifi
Soğanı küp küp doğrayarak az yağ ile hafifçe kavurun.
Kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Kavrulan kıymaların üzerine ince ince kıyılmış pırasaları da ekleyerek 15-20 dakika kadar soteleyin.
Pirinci yıkayın.
Küçük bir tencerede üzeri geçecek şekilde su ekleyerek haşlayın.
Ardından suyunu süzün.
Pırasalı harca ekleyin.
Tuzunu ve baharatlarını da serpiştirerek karıştırın.
Sos malzemelerini derin bir kabın içerisinde çırpın.
Yufkalardan birini sererek üzerine sosu dökün ve her yerine yayın.
Yufkaları zarf şeklinde katlayın.
Zarf şeklini alan yufkayı 4 eşit kare şeklinde kesin.
Her karenin ortasına 1 yemek kaşığı harç koyarak bohça şeklinde katlayın.
Katlanan yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine sosun kalanından sürün.
Susam, çörek otu serpiştirin.
Fırında kızarana dek pişirin.