-
- Üyelik Tarihi
- 8 May 2015
-
- Mesajlar
- 7,886
-
- MFC Puanı
- 1,903
Malzemeler
175 gr. kırık pirinç
1,5 su bardağı su
600 ml. süt
2-3 parça limon kabuğu
65 gr. tereyağı parçaları
115 gr. pudra şeker
4 adet yumurta sarısı
1 tutam tuz
Tarifi
1. Su ile pirinci tencereye koyarak tuz serpip, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Pirinçleri süzün ve geniş bir tencereye alıp, süt, limon kabukları ve tereyağını ekleyin.
3. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar ısıtıp yaklaşık 20 dk. pişirdikten sonra ocaktan alın.
4. Soğuyunca limon kabuklarını içinden alarak servis kaselerine paylaştırın.
5. Kuru üzüm ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
175 gr. kırık pirinç
1,5 su bardağı su
600 ml. süt
2-3 parça limon kabuğu
65 gr. tereyağı parçaları
115 gr. pudra şeker
4 adet yumurta sarısı
1 tutam tuz
Tarifi
1. Su ile pirinci tencereye koyarak tuz serpip, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Pirinçleri süzün ve geniş bir tencereye alıp, süt, limon kabukları ve tereyağını ekleyin.
3. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar ısıtıp yaklaşık 20 dk. pişirdikten sonra ocaktan alın.
4. Soğuyunca limon kabuklarını içinden alarak servis kaselerine paylaştırın.
5. Kuru üzüm ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.