Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Pirinçli Cheesecake

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Pirinçli Cheesecake
Malzemeler
2 Su bardağı un
1 Su bardağı pudra şekeri
170 Gram oda sıcaklığında margarin
1 Tane yumurta

İç Malzemesi İçin
1 Litre süt
Yarım su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
4 Tane yumurta
1 Tane limonun rendelenmiş kabuğu
Bir tutam tuz
2 Paket vanilya
3 Çorba kaşığı süzme yoğurt

Üzeri İçin
1 Çorba kaşığı pudra şekeri




Pirinçli Cheesecake Tarifi:



  • Hamuru için, tüm malzemeyi derin bir kaba alalım hamuru özleşene kadar yoğuralım. Hamurun üstünü kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
  • Ardından hamuru merdane ile açıp yağlanmış tart kalıbına kenarlarını yükselterek yerleştirelim. İç malzemeyi hazırlamak için tencereye sütü katıp üstüne pirinci ekleyelim.
  • Ocağa katıp arada karıştırarak pirinç yumuşayana kadar pişirelim. Ayrı kaselere yumurta akını ve sarılarını kıralım.
  • Yumurta sarılarının üstüne toz şekeri, tereyağı, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyelim. Yumurta aklarını bir tutam tuzla mikserle çırparak kar şekline getirelim.
  • Soğuttuğumuz sütlü pirinçli karışımı yumurta sarılı karışıma ekleyelim. Üstüne süzme yoğurdu ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyelim.
  • Karışımı hafif karıştırdıktan sonra kalıptaki hamurun üstüne yayalım. Üstünü alüminyum folyoyla kapladıktan sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
  • Ardından folyoyu çıkartıp üstü açık 15-20 dakika daha pişirelim. Tamamen soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpelim. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
 
Üst Alt