- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
6 kişilik
Malzemeler
2 yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı su
1/2 kg mürdüm eriği
1/2 su bardağı ufalanmış tam buğday ekmeği
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Pirinç Unlu Muhallebi Nasıl Yapılır?
Çekirdeklerini ayıkladığınız mürdüm eriklerini 2 yemek kaşığı su ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile pişirin. Reçel kıvamı gibi olsun. Soğuyunca içine iri kıyılmış cevizi koyun. 2 su bardağı suya 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı pirinç unu ekleyin ve pişirin. Tam buğday ekmeğini kızartın ve rondodan geçirip pirinç unlu karışıma ilave edin. Muhsllebiyi servis edeceğiniz kabın yarısına kadar dökün. Üzerine mürdüm erikli karışımı ilave edin. Dinlendirin ve servis edin.
Malzemeler
2 yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı su
1/2 kg mürdüm eriği
1/2 su bardağı ufalanmış tam buğday ekmeği
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Pirinç Unlu Muhallebi Nasıl Yapılır?
Çekirdeklerini ayıkladığınız mürdüm eriklerini 2 yemek kaşığı su ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile pişirin. Reçel kıvamı gibi olsun. Soğuyunca içine iri kıyılmış cevizi koyun. 2 su bardağı suya 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı pirinç unu ekleyin ve pişirin. Tam buğday ekmeğini kızartın ve rondodan geçirip pirinç unlu karışıma ilave edin. Muhsllebiyi servis edeceğiniz kabın yarısına kadar dökün. Üzerine mürdüm erikli karışımı ilave edin. Dinlendirin ve servis edin.