Malzemeler
1 kâse pirinç
200 gr. tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tutam reyhan otu
Tuz
2 kâse su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Pirinç Kaburgası Tarifi
Soğan yemeklik doğranıp, ufak doğranmış tavuk eti ve yağ ile kavrulur. Salça ilave edilip biraz daha çevrilir. 2 kâse su ek*lenip kaynatılır. Kaynayan suya pirinçler atılır. Kısık ateşte pi*lav pişirilir. Tencere ocaktan alınıp içine reyhan otu serpilir. 15 dakika demlendirilir.
Not: Bu pilav Erzincanın Kemaliye ilçesine ait çok lezzetli bir tariftir.
1 kâse pirinç
200 gr. tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tutam reyhan otu
Tuz
2 kâse su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Pirinç Kaburgası Tarifi
Soğan yemeklik doğranıp, ufak doğranmış tavuk eti ve yağ ile kavrulur. Salça ilave edilip biraz daha çevrilir. 2 kâse su ek*lenip kaynatılır. Kaynayan suya pirinçler atılır. Kısık ateşte pi*lav pişirilir. Tencere ocaktan alınıp içine reyhan otu serpilir. 15 dakika demlendirilir.
Not: Bu pilav Erzincanın Kemaliye ilçesine ait çok lezzetli bir tariftir.