Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Pirinç Kaburgası

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
Malzemeler

1 kâse pirinç

200 gr. tavuk göğüs eti

1 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

1 tutam reyhan otu

Tuz

2 kâse su

3 çorba kaşığı sıvı yağ







Pirinç Kaburgası Tarifi

Soğan yemeklik doğranıp, ufak doğranmış tavuk eti ve yağ ile kavrulur. Salça ilave edilip biraz daha çevrilir. 2 kâse su ek*lenip kaynatılır. Kaynayan suya pirinçler atılır. Kısık ateşte pi*lav pişirilir. Tencere ocaktan alınıp içine reyhan otu serpilir. 15 dakika demlendirilir.

Not: Bu pilav Erzincan’ın Kemaliye ilçesine ait çok lezzetli bir tariftir.
 
Üst Alt