-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- Yarım su bardağı barbunya fasulyesi
- 1 kırmızı biber
- 1 turuncu biber
- 1 soğan
- 1 dal pırasa
- 4-5 dal maydanoz
- 1 domates
- Yarım çay bardağı siyah ve yeşil dilim zeytin
- 4-5 bıldırcın yumurtası
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke
- Nar ekşisi
- Tuz
Yapılışı:
Barbunya fasulyesini bir gece önceden ıslatın. Bir tencereye alıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp derin bir karıştırma kabına alın.
Biberler, soğan, pırasa ve maydanozu ince doğrayıp barbunya fasulyesine ilave edin. Küp doğradığınız domatesler ve zeytinleri de barbunya fasulyesine ilave edip harmanlayın.
Yumurtaları haşlayın. Kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve barbunya piyazının üzerine yerleştirin.
Sosu için, zeytinyağı, balzamik sirke, nar ekşisi ve tuzu bir kasede karıştırın. Piyazın üzerine gezdirip servis yapın.
~ Pırasalı Barbunya Piyazı ~
Malzemeler:
- Yarım su bardağı barbunya fasulyesi
- 1 kırmızı biber
- 1 turuncu biber
- 1 soğan
- 1 dal pırasa
- 4-5 dal maydanoz
- 1 domates
- Yarım çay bardağı siyah ve yeşil dilim zeytin
- 4-5 bıldırcın yumurtası
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke
- Nar ekşisi
- Tuz
Yapılışı:
Barbunya fasulyesini bir gece önceden ıslatın. Bir tencereye alıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp derin bir karıştırma kabına alın.
Biberler, soğan, pırasa ve maydanozu ince doğrayıp barbunya fasulyesine ilave edin. Küp doğradığınız domatesler ve zeytinleri de barbunya fasulyesine ilave edip harmanlayın.
Yumurtaları haşlayın. Kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve barbunya piyazının üzerine yerleştirin.
Sosu için, zeytinyağı, balzamik sirke, nar ekşisi ve tuzu bir kasede karıştırın. Piyazın üzerine gezdirip servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~