- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler: 3 kg'lik bir kavanoz, 2 kg pırasa, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı kaya tuzu, 4 su bardağı su, 1 çay bardağı sirke
Yapılışı:
1- 2 kg pırasayı yıkayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın.
2- Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun
3- 3 kg'lık kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin. 1 dis sarimsak koyun. Tekrar pırasa yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.
4- 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün.
5- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açıp, turşuyu tüketebilirsiniz.
Yapılışı:
1- 2 kg pırasayı yıkayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın.
2- Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun
3- 3 kg'lık kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin. 1 dis sarimsak koyun. Tekrar pırasa yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.
4- 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün.
5- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açıp, turşuyu tüketebilirsiniz.