Malzemeler
1 adet doğranmış tavuk göğsü
1 rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
domates
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
tuz
Hamuru İçin
1 yumurta
1 su bardağı un
tuz
Üzeri İçin
yoğurt
maydanoz
Piliç Paprikaş Tarifi
Tencerede margarini ve soğanı kavurun. [ Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve tavuğu soğana ekleyin. Kırmızı toz I biber ve tuzu katın. Etlerin rengi değişinceye kadar kavurun. 2 su bardağı ekleyin. Tavuk etlerini suyu çekip yağıyla kalana kadar pişirin.
2 Yumurta, un ve tuzu bir hamur kabında karıştırın. Kek hamımı kıvamından daha sert bir hamur yapın.
3 Bir tencerede bir miktar su kaynatın. Hamurdan kaşıkla alın ve kaynayan suya atın. 15 dakika haşlayın. Kaynamış hamurları süzerek servis tabağına alın. Ortasına hazırladığınız tavuktu malzemeyi koyun.
4 Yoğurt ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
1 adet doğranmış tavuk göğsü
1 rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
domates
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
tuz
Hamuru İçin
1 yumurta
1 su bardağı un
tuz
Üzeri İçin
yoğurt
maydanoz
Piliç Paprikaş Tarifi
Tencerede margarini ve soğanı kavurun. [ Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve tavuğu soğana ekleyin. Kırmızı toz I biber ve tuzu katın. Etlerin rengi değişinceye kadar kavurun. 2 su bardağı ekleyin. Tavuk etlerini suyu çekip yağıyla kalana kadar pişirin.
2 Yumurta, un ve tuzu bir hamur kabında karıştırın. Kek hamımı kıvamından daha sert bir hamur yapın.
3 Bir tencerede bir miktar su kaynatın. Hamurdan kaşıkla alın ve kaynayan suya atın. 15 dakika haşlayın. Kaynamış hamurları süzerek servis tabağına alın. Ortasına hazırladığınız tavuktu malzemeyi koyun.
4 Yoğurt ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.