• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Pilavlı Karnıyarık

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Pilavlı Karnıyarık
EyQ8EA.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
300 Gr Dana Kıyma
1 Adet Domates
1 Çay kaşığı Karabiber
3 Adet Kuru Soğan
1 Demet Maydanoz
10 Adet Patlıcan
2 Su bardağı Pirinç
2 Çay kaşığı Tuz

m160112_fceb4.jpg

2 su bardağı pirinç tuzlu sıcak suyla ıslatılır. Patlıcanlar kabuklarıyla bereber enine yarılır ve sandal gibi içi çıkartılarak kararmamaları için tuzlu suya atılır. Patlıcan içleri küp küp doğranır. 3 adet soğan küçük küçük doğranıp sıvı yağda diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Kavrulmaya devam eden soğanlara 300 gram dana kıyma eklenir. Süzülüp yıkanan patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Pirinçler ve 1 adet küçük küçük doğranan domates suyunu çeken kıymaya eklenir. 1 tatlı kaşığı biber salçası katılan kıymalı iç, 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirilip maydanozlar eklenir. Harmanlanıp ocaktan alınır ve kızarmış patlıcanların içlerine doldurulur. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Kalan kıymalı harç patlıanların arasına yerleştirilir. Karnıyarıkların üzerine çıkmayacak kadar su dökülür ve tepsinin ağzı folyoyla kapatılarak ağır ateşte pişmeye bırakılır.

m160112_d2c69.gif

 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Güzel fikir teşekkürler
 
Üst