-
- Üyelik Tarihi
- 24 Mar 2017
-
- Mesajlar
- 4,579
-
- MFC Puanı
- 1,437
1,5 su bardağı arborio pirinci
3 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan (ince ince kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı sebze suyu
1 çay kaşığı tuz
2 öorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı rendelenmiş grayver peyniri
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
(1 çorba kaşığı servis sırasında kullanılacak.)
1 çorba kaşığı ufalanmış rokfor peyniri
Tereyağını eritin, üzerine soğanları ekleyerek 3 dk kavurun, üzerine pirinçleri, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Pirinçler tane tane olana kadar, yaklaşık 2 dk kavurun.
Sonra kaynar haldeki sebze suyundan 2 kepçe kadarını pirinçlerin üzerine ekleyin.
Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte, karıştırarak pişirin.
Yaklaşık 25 dk boyunca pirinçler suyunu çektikçe azar azar sebze suyu ekleyerek pişirmeye devam edin.
Sürenin sonunda pirinçler diri pişmiş ve ıslak olmalıdır.
1 çorba kaşığı parmesan peynirini ayırarak kalan peynirleri risottoya ekleyin ve karıştırın.
Üzerine kalan parmesanı ekleyerek servise sunun.
3 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan (ince ince kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı sebze suyu
1 çay kaşığı tuz
2 öorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı rendelenmiş grayver peyniri
2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
(1 çorba kaşığı servis sırasında kullanılacak.)
1 çorba kaşığı ufalanmış rokfor peyniri
Tereyağını eritin, üzerine soğanları ekleyerek 3 dk kavurun, üzerine pirinçleri, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Pirinçler tane tane olana kadar, yaklaşık 2 dk kavurun.
Sonra kaynar haldeki sebze suyundan 2 kepçe kadarını pirinçlerin üzerine ekleyin.
Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte, karıştırarak pişirin.
Yaklaşık 25 dk boyunca pirinçler suyunu çektikçe azar azar sebze suyu ekleyerek pişirmeye devam edin.
Sürenin sonunda pirinçler diri pişmiş ve ıslak olmalıdır.
1 çorba kaşığı parmesan peynirini ayırarak kalan peynirleri risottoya ekleyin ve karıştırın.
Üzerine kalan parmesanı ekleyerek servise sunun.