-
- Üyelik Tarihi
- 16 Eyl 2014
-
- Mesajlar
- 1,713
-
- MFC Puanı
- 6
hamur malzemeleri:
500ml ılık su
50gr oda sicakliginda yumusamis tereyagi
1pk yas maya
1yemek kasigi tuz
800gr-1kg arasi un
ic malzemesi:
300gr beyaz peynir
1 bag ince kiyilmis maydanoz
1yumurta
1/2cay bardagi sut
uzeri icin:
susam
1yumurta sarisi
yapilisi:
500ml ilik suda mayamizi eritiyoruz.daha sonra yumusamis margarini ekleyelim,karistiralim.tuzumuzla beraber yavas yavas unumuzu da katip yogurmaya baslayalim.yogurma isleminin en onemli puf noktasi hamurun ele yapisir ve esnek bir kivamda olmasini saglamak.yogurdugumuz hamuru strec filmle kplayip 20dk mayalanmaya birakiyoruz.
peynirimizi ufalayip icine maydanozumuzu katiyoruz icine yumurta kirip sutumuzu de ekleyip karistiriyoruz.hamurumuzdan portakal buyuklugunde bir top koparip yapacagimiz kalibin buyuklugunde acip kaliba yerlestiriyoruz.yine mandalina buyuklugunde toplar koparip;avucumuzun icinde acip peynirli karisimdan katiyoruz ve top halinde yapip kapattigimiz yer alta gelecek sekilde tabandaki hamurun kenarlarina yerlestiriyoruz.kenarlar dolana kadar bu islemi devam ettiriyoruz.
yine 10-15dk tepsi mayasi yapip 180°lik firinda kizarana kadar pisiriyoruz.gercekten pamuk gibi bir pogaca pastamiz oluyor.hepinize simdiden afiyet olsun.
500ml ılık su
50gr oda sicakliginda yumusamis tereyagi
1pk yas maya
1yemek kasigi tuz
800gr-1kg arasi un
ic malzemesi:
300gr beyaz peynir
1 bag ince kiyilmis maydanoz
1yumurta
1/2cay bardagi sut
uzeri icin:
susam
1yumurta sarisi
yapilisi:
500ml ilik suda mayamizi eritiyoruz.daha sonra yumusamis margarini ekleyelim,karistiralim.tuzumuzla beraber yavas yavas unumuzu da katip yogurmaya baslayalim.yogurma isleminin en onemli puf noktasi hamurun ele yapisir ve esnek bir kivamda olmasini saglamak.yogurdugumuz hamuru strec filmle kplayip 20dk mayalanmaya birakiyoruz.
peynirimizi ufalayip icine maydanozumuzu katiyoruz icine yumurta kirip sutumuzu de ekleyip karistiriyoruz.hamurumuzdan portakal buyuklugunde bir top koparip yapacagimiz kalibin buyuklugunde acip kaliba yerlestiriyoruz.yine mandalina buyuklugunde toplar koparip;avucumuzun icinde acip peynirli karisimdan katiyoruz ve top halinde yapip kapattigimiz yer alta gelecek sekilde tabandaki hamurun kenarlarina yerlestiriyoruz.kenarlar dolana kadar bu islemi devam ettiriyoruz.
yine 10-15dk tepsi mayasi yapip 180°lik firinda kizarana kadar pisiriyoruz.gercekten pamuk gibi bir pogaca pastamiz oluyor.hepinize simdiden afiyet olsun.