Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Peygamberimiz(sav)ahirette ümmetini nasıl tanıyacak

ExeLans06

İki Gözüm SeneLer Geçiyor..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1
Peygamberimiz(sav)ahirette ümmetini nasıl tanıyacak

Peygamberimiz ahirette ümmetini tanıyacağına dair rivayetler çoktur.
Benim ümmetim, kıyamet gününde, alınlarındaki abdest izlerinin beyazlığı ile tanınır". (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/402)
"Henüz gelmemiş kimseleri tanıyabilecek misin, nasıl tanıyacaksın?"...Allah Rasulü şöyle buyurdu:
"Bir adam düşünün...Öyle bir adam ki alınları parıl parıl atları var, ayaklarının sekileri bembeyaz olan atları var. Siyah ve dor atların içinde kendi atlarını tanır mı tanımaz mı?"
- "Evet tanır" dediler.
"Benim ümmetim de gurran muhaccelin olarak gelecekler. Allah'ın huzuruna gelirken karşıdan bakacağım, alınlarında secdenin emaresi nur gamzeder göreceğim. abdest uzuvları nurla etrafa nur saçıyor göreceğim, at sahibinin atlarını tanıyacağı gibi ümmetimi tanıyacağım.
Ben havzımın başında onların faratıyım! Ben o kardeşlerimden evvel gidiyorum"...
Faratın manası budur: Onlardan önce gidiyorum...
- "Onlardan önce gidiyorum, gideyim onlara yer hazırlayayım, kevserimi hazırlayayım, maşrapalarımı hazırlayayım, bir misafiri misafir eder gibi...onları güzel karşılaya, istikbal ede, hüsn-ü istikbalde bulunayım"(el-Tac no. 1645 (Müslim, Nesei); Kırk Hadis, s. 27.)

• Beğen
Tepkiler: Asi
Üst Alt