• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

PC Donanım Hakkında Gelişen Son Versionlar & Güncellemeler

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Outlook’ta Kişi Nasıl Eklenir?
Microsoft’un mail uygulaması olan Outlook’ta kişi listeleri de oluşturabilir.

Outlook kullanan kişilerin kişi rehberini oluşturabilmesi adına uygulama üzerinden kişi eklemesi gerekmektedir. Kişi ekleme işlemleri uygulama üzerinden kolay bir şekilde yapılabildiğinden dolayı kişiler kolay bir şekilde ihtiyaçlarını karşılama imkanına sahiptir. Bu açıdan sizler de kolay bir şekilde online olarak ihtiyaçlarınızı karşılarken, kişi listesi oluşturarak daha kolay bir şekilde mail gönderebilirsiniz.

Outlook kişi ekleme işlemlerinde kişilerin uygulamayı açması gerekir. Sonrasında ise ekranın en altından kişiler sekmesi açılmalıdır.



Kişi sekmesi açıldığında ise yeni kişi seçimi yapılmalıdır.



Bu seçim sonrasında detaylı bir form açılacaktır. Burada kişi ile ilgili tüm detayları girerek kişi ekleme işlemlerini tamamlayabilirsiniz
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Outlook'ta İmza Nasıl Oluşturulur?

Outlook kullanan kişiler gönderecekleri iletilere kişisel bir imza ekleyebilir. İşte imza ile ilgili detayla

Outlook üzerinden gönderilen maillerde de kişiler kişisel bir imza kullanabilmektedir. Özelikle kurumsal işlerde bu çok daha gerekli olduğu gibi Outlook üzerinden kolay bir şekilde işlem yapılabilir. Outlook işlemlerinde kişilerin imza oluşturmak için ayarlar arasında yer alan imza ayarlarına bakılması yeterli olacaktır.

Outlook imza oluşturma işlemleri için ilk olarak ekle sekmesi kullanılmalıdır. Ekle sekmesinde ise imzalar seçeneği üzerinden işlemler yapılmalıdır.



İmzalar ekranında yeni seçilerek, imza için kısa bir hatırlatıcı ad yazın. Ardından ise herkeste mi yoksa sadece belirli kişilerde mi imzanın görüleceğini belirleyin. Ardından ise imzanız ile ilgili metin bölümüne istediğiniz içerikleri ekleyin.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
OneNote'da Notlarda Arama Nasıl Yapılır?
OneNote uygulamasında kişiler notlar içerisinde arama yapabilmektedir. İşte arama ile ilgili detaylar.

OneNote uygulaması kişilerin not almasını, online olarak tüm sunuculardan notlarına ulaşmasını ve aynı zamanda oluşturulan notların paylaşılmasını sağlamaktadır. Özelikle bu uygulamayı yoğun olarak kullanan kişilerin bu konuda arama yaparak daha kolay bir şekilde içeriklere erişmesi mümkündür.

OneNote’da Metin Arama

OneNote uygulamasında kişilerin arama yapabilmesi için ilk olarak tüm not defterlerini seçmesi gerekir. Sadece belirli bir not defterinde de arama yapılması mümkündür. Eğer kısayol kullanmak istiyorsanız da bu konuda CTRL + E kombinasyonunu kullanmanız gerekir.



Ardından ekranda açılacak arama kutusu üzerinden kolay bir şekilde arama yapabilirsiniz. Yapacağınız arama sonucunda ekranda eşleşen notlar yer alacaktır. Bu eşleşmeler sonucuna göre de istediğiniz içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Word'de Taslak Filigranı Nasıl Eklenir?

Word’de taslak filigranı oluşturulabilir. İşte filigranın nasıl oluşturulacağı ile ilgili tüm detaylar.
Word üzerinde bir belge oluşturan kişiler, filigran oluşturma noktasında ayarlar üzerinden gerekli işlemleri yapabilmektedir. Böylece filigran konusunda gerekli işlemler tamamlanarak, Word istenen filigran ile görüntülenebilmektedir.

Sistemde yer alan hazır filigranlar arasından seçim yapılabileceği gibi kişiler kendi metinlerinden de filigran oluşturabilmektedir. Bu bakımdan kolay bir şekilde Word belgesi kişiselleştirilebilir durumdadır.

Filigran eklemek isteyen kişilerin bu konuda ilk olarak tasarım sekmesine geçiş yapması ve burada yer alan filigrana tıklaması gerekmektedir.



Bu sayfada ise istediğiniz seçimi yapabilirsiniz. Eğer seçim yaptıktan sonra filigran görünmüyorsa, kişilerin yazdırma düzenine tıklaması gerekir. Böylece görüntü önizleme yapılabilir.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Coca-Cola temalı özel bir PC yapıldı

İnsan baktıkça susuyor…


Sizlere zaman zaman gözleri kamaştıran ama en çok da mutlaka görmeniz gereken özel yapım bilgisayarları paylaşıyoruz. Bugün yine sizlere sadece 1 adet yapılmış, özel üretim bir bilgisayar sunuyoruz. Maingear şirketinin 1ofONE serisinin ilk ürünü olan bu Coca-Cola bilgisayarı, Coca-Cola’nın e-spordaki yeri için reklam taşıyor. Bu kadar iyi bir ürüne ismini yazdırıp, 1ofONE serisinin ilki olan Coca-Cola yine çok güzel bir reklam yapmış oldu doğrusu. 1ofONE serisi bu şekilde diğer medya büyüklerinin adını taşıyan bilgisayarlardan ibaret bir seri olacak.





Üzerinde #CokeESPORTS yazısı taşıyan bu bilgisayarın içinde görenleri çok şaşırtan iki özelliği var. İlki sizinde şaşıracağınız, su soğutmalı sistemin su kanalları, içerisinden geçecek soğutucu suyu kola renginde gösteriyor olması. Cihazın Coca-Cola temasına çok güzel bir atmosfer katıyor. İkinci olarak, sizce içerisinde gerçekten kola içermese, bu tema tam anlamıyla oturmuş diyebilir miydik? Maingear da bu şekilde düşünmüş olsa gerek ki, bilgisayarın içerisine cam kola şişesi alabilecek bir de hazne oluşturmuşlar. Ne diyelim, biz bu haberi yazarken susadık bile. Siz de bu bilgisayara yakından göz atmak istiyorsanız aşağıdaki görsellere göz atabilirsiniz. Acaba 1ofONE serisinin bir sonraki üründe hangi isimi taşıyacak ve karşımıza hangi temada görünecek.
Bilgisayarın bileşenleri

Çalışan cam kola şişe bölümü
Özel kristal su soğutma sistemi
Intel i7-6950X 10-Core CPU
Çift NVIDIA GTX 1080 Graphics Cards
HyperX Fury 16GB DDR4-2666
Samsung 950 Pro 512GB M.2 NVMe
EVGA X99 Micro 2
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Logitech G, geleceğin streamer adaylarını belirlemek amacıyla Yayınaçık isimli bir yarışma düzenliyor.

Türkiye’deki oyun yayıncılığı kültürünü güçlendirmeyi amaçlayan Logitech G, bu tutkusunu meslek haline getirmek isteyen herkesi, 03 – 31 Ekim tarihleri arasında yarışmaya davet ediyor. Streamer’lar yayınladıkları videonun linkini Facebook kullanıcı bilgileriyle ücretsiz giriş yapabilecekleri YAYINAÇIK adresinden paylaşarak yarışmaya başvurabiliyor.

Jüri değerlendirmesini takiben yarı finale kalan 20 katılımcının videoları, oluşturulan mikro siteden 1 hafta boyunca halkın oyuna sunulacak. Multiplayer üzerinden yapılacak canlı yayında izleyicilerin yarı finalistlere vereceği oylarla, 4 streamer çeşitli ödüllerin yanı sıra, finale çıkma şansını elde edecek. Jüride Merthan Yalçın ve Tuna ”Pintipanda” Akşen’in dışında Kaan Kural, İsmail Şenol ve Orkun Işıtmak gibi önemli isimler de yer alacak.

Finale kalan 4 streamer, yarışmanın 4 hafta sürecek final etabında, canlı yayınlarda jürinin karşısına çıkacak. Geleceğin streamer’ı 4. haftanın sonunda jüri üyelerinin yapacağı değerlendirmeyle belli olacak ve birbirinden özel hediyeler kazanacak.

Ödüller:
Birinci
· Logitech G sponsorluğu (1 yıl)
· Logitech G Streamer Seti
– Logitech C922 Pro Stream Webcam
– Logitech G933 Wireless 7.1 Surround Gaming Headset
– Logitech G810 Mechanical Gaming Keyboard
– Logitech G PRO Gaming Mouse
· Giveaway ürün desteği (1 yıl)
· Zoccos yayıncı bilgisayarı
– İşlemci: Intel Skylake Core i7 6700 3.4GHz 8Mb Cache LGA1151 İşlemci
– Ekran Kartı: Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1060 6GB 192Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0
– Anakart: Asus Z170-P Intel Z170 3466MHz(OC) DDR4 Soket 1151 ATX
– Ram: Kingston HyperX Fury 16GB 2133MHz DDR4
– Harddisk: Kingston HyperX Fury 120GB Sata3 SSD
Seagate Barracuda 1TB 3.5″ 7200RPM Sata 3.0 Sabit Disk
· Yayıncı olarak Multiplayer ekibine katılma fırsatı (1 yıl)
· Yayıncılık eğitimi
– Kamera önü eğitimi
– Diksiyon eğitimi
– Kamera eğitimi
– Montaj eğitimi
· Multiplayer TV programına konuk olma fırsatı

İkinci
· C922 Pro Stream Webcam
· G933 Artemis Spectrum

Üçüncü
· C922 Pro Stream Webcam
· G633 Artemis Spectrum

Dördüncü
C922 Pro Stream Webcam
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Yeni Casper Excalibur E800 Teknik Özellikleri ve Fiyatı


Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1000x425px.



Casper bu aralar oyuncu bilgisayarlarına ağırlık vererek piyasada yer edinmeye çalıştığı gibi şimdi de masaüstü oyuncular için Casper Excalibur E800 duyuruldu. YeniExcalibur E800'ün teknik özellikleri ve piyasa satış fiyatı belli olurken, cihazlara yakından bir göz atıyoruz.

Casper Excalibur E800 Neler Sunuyor ?

Şuan için ön sipariş alınarak satışa sunulmak için hazırlanan Casper Excalibur E800 yeni seri ekran kartları ile karşımıza çıkıyor. Farklı farklı versiyonları bulunan cihazların ekran kartları minimum GTX 1060'dan başlayarak GTX 1070 ve GTX 1080 modelleri ile değişiyor. Buraya kadar her şey iyi, güzel, hoş! Ancak cihazın diğer teknik özelliklerine göz attıktan sonra fiyat konusunu ayrı bir konuşmamız gerekecek.


Casper Excalibur E800 serisi oyuncu bilgisayarı olduğu için soğutma sistemini de fan yerine sıvı olarak değiştirmişler. Zira günümüz oyunlarında artık fan sistemleri pek de yeterli olmayabiliyor. O yüzden sıvı soğutma seçeneğinin eklenmiş olması güzel bir artı. Ancak ille de ben fan istiyorum diyenler için de LGA 2011 Soket PWM Fan seçeneği de bulunuyor.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x538px.


Toplamda 4 Farklı Excalibur E800 Var

Casper Excalibur E800 masaüstü bilgisayarlarını dört farklı segmente ayırmış. Kişilerin bütçelerine göre fiyatlandırma sunan Casper, minimum 5399 TL'den başlayan fiyatlar ile satacak. E800'ün maksimum fiyatı ise 9999 TL (On bin TL değil) olarak belirlenmiş.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x293px.


Casper Excalibur E800 (E86Z) Teknik Özellikler


Casper Excalibur E800



Üretici Firma
Casper


Çıkış Tarihi
Ekim 2016


İşlemci
Intel Core i7-6700K


İşlemci Hızı
4.0 Ghz, Turbo Boost ile 4.20 GHz


İşletim Sistemi
Windows 10


RAM
32 GB DDR4 2666 MHz


HDD
2 TB


SSD
480 GB


Ekran Kartı
Nvidia GeForce GTX 1080


Ekran Kartı Boyutu
8 GB DDR5 256 Bit


İşlemci Fanı
Açık veya Kapalı Sıvı Soğutma


Güç Kaynağı
850 W Gold 80+


Klavye
Işıklı Gaming Klavye


Piyasaya Satış Fiyatı
9999 TL
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Silindir Bilgisayar Samsung Art PC Pulse Tanıtıldı!
Samsung tarafından yapılan son tanıtımlarda Art PC Pulse adı verilen yeni bir cihaz görücüye çıkarıldı. İşte bilgisayarın teknik özellikleri ve detaylar.
Samsung, özellikle geçtiğimiz yıllarda Apple tarafından piyasaya sunulan ve oldukça beğeni toplayan silindir modelde bir bilgisayar üretimi gerçekleştirdi. Yapılan tanıtımlarda Art PC Pulse adının verildiği bilgisayarın yüksek donanımları ile oldukça iddialı olduğu görülürken, iki farklı sürüm ile piyasaya sunulacak olan Art PC Pulse, dengeleri değiştirebilecek durumda.

İki Farklı Versiyon Var!

Art PC Pulse için yapılan tanıtımlarda iki farklı versiyonun sunulacağı belirtildi. Özellikleri ile birbirinden ayrılacak iki versiyonda, bir versiyon daha üst segment olacak.

Art PC Pulse Teknik Özellikleri Neler?

Art PC Pulse için iki farklı versiyonun teknik detayları ise şöyle olacak;

2.7 GHz frekansı Intel Core i5 Skylake CPU

8 GB RAM

256 GB NVMe SSD depolama alanı

2 GB RAM

RX 460 grafik birimi

Diğer bir modelde ise yer alacak özellikler şöyle;

3.4 GHz hızında Intel Core i7

16 GB RAM

256 GB SSD

RX 460 grafik birimi

1 TB sabit disk

Art PC Pulse Fiyatı Ne Kadar?

Cihazların bu kadar yüksek donanımlarla gelmesi kuşkusuz etiket fiyatlarını da etkiliyor. Yapılan tanıtımlarda etiket fiyatları da paylaşılırken, cihazların düşük versiyonunun etiket fiyatı 1200 Dolar, yüksek özellikli versiyonun fiyatı ise 1600 Dolar olacak.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Winrar ve TrueCrypt yüklerken zararlı bulaşabilir

'StrongPity' isimli zararlı, Winrar ve TrueCrypt kullanıcılarının canını fazlasıyla yakıyor. Üstelik etkilenen ülkeler arasında Türkiye de var!

O mavi tuşa tıklamayın!



Kaspersky Labs yeni bir malware yazılım keşfetti. İsmi 'StorngPity' olan kötü amaçlı yazılım, iki yaygın bilgisayar programını yükleyen kullanıcıları hedefliyor;WinRAR ve TrueCrypt. WinRAR, dosya sıkıştırmaya ve arşivlemeye yarayan yaygın bir program, TrueCrypt ise terk edilmiş bir şifreleme yazılımı.
Malware sadece saldırganlara bilgisayarınızın kontrolünü vermekle kalmıyor, ayrıca diskinizdeki verileri çalabiliyor ve istedikleri yazılımı cihazınıza indirebiliyorlar. En çok İtalya ve Belçika'da yaşayan kullanıcılar bu kötü amaçlı yazılımdan etkilenmiş, bunların dışında Türkiye, Kuzey Afrika ve Orda Doğu'da da bir çok kurban bulunuyor.
Saldırganlar, kurbanlarını yakalayabilmek için bu iki programa ait sahte siteler inşa etmişler. Site ismindeki harflerin yerini değiştirerek gelen kurbanların sahte siteye geldiklerini anlamayı önlüyorlar. Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi, site tamamen gerçeği ile aynı görüntüye sahip. Mavi kutucuğa tıklamak kötü yazılımın indirilmesine sebep oluyor.
Okuyucularımıza tavsiyemiz bu tarz yazılımları indirirken güvenilir sitelere yönelmeniz. Dikkat etmezseniz bilgisayarınız malware ve adware çöplüğüne bile dönebilir.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Western Digital'in SSD inadı nihayet kırıldı!

Depolamanın dev markası, uzun zamandır devam eden inadından nihayet vazgeçti, ilk SSD'lerini tanıttı!




Western Digital uzun zamandır inatla SSD üretimine geçmiyordu. SSD ilk ana akım ürün konumuna geldiği 2008'den beri WD, bu posizyonunu hiç bozmadı. Ama artık, WD de ilk SSD ürünlerini tanıtmaktan kaçamadı.
Yeni ürünlerinin bir çoğu halen bulut-tabanlı geleneksel HDD'lerden oluşuyor ama SSD teknolojisini tamamen boş vermiş değiller. Geçtiğimiz Mayıs ayında WD,SanDisk'i 19 milyar dolara satın almıştı. Bunu yapmasındaki amaç büyük ihtimalle SSD piyasasına güçlü şekilde tutunmaktı. Buna rağmen yeni SSD ürünleri, Western Digital markası altında piyasaya sürülecek.
WD'nin yeni mavi SSD serisi 250 GB, 500 GB ve 1 TB boyutlarında seçeneklere sahip. Daha az güçlü olan WD yeşil seri ise 120 GB ve 240 GB seçeneklerle geliyor.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Bilgisayarınızdaki bellek hızını en fazla kaç mhz'ye çekebilirsiniz? 2 katına? 10 katına? 1000 katına?


Nature dergisinde yayımlanan bir makaleye göre, Avrupalı ve Rusyalı bilim adamları bellek hızlarını arttırmak için Terahertz ışınımları üzerinde araştırmalar yapıyorlar. Belleklerin manyetik alanlarını T-ray ışınları ile değiştirerek işlem hızları 1000 kat daha hızlı hale gelebilecek.
Terahertz bandı elektromanyetik tayfta uzak kızılötesi ile mikrodalgalararasındaki frekans bandında bulunur. T-ışınları, T-dalgaları, T-ışık, T-lux,THz olarak da adlandırılmaktadır. (Vikipedi açıklaması)

Terahertz bandında bulanan radyasyon günlük hayatta birçok alanda kullanılıyor. Havaalanlarında bagajlardaki bombaları saptamak, bozulan mikroçiplerde hasarı saptamak, eski yazıtların yaşını bulmak gibi kullanım alanları var.
Yine de bu teknolojiyi daha uzun bir süre boyunca bilgisayarlarınızda göremeyeceksiniz. Evet, Terahertz bandında bir radyasyon etkisi, belleklerde bulunan manyetik alandan çok daha hızlı ve efektif ama, bilim adamları radyasyonun uzun bir süre boyunca bilgisayar içinde gezinmesininne gibi sonuçlara yol açacağını henüz saptayamadılar.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Harici güç gereksinimi olmayan yeni GTX 1050 ve 1050 Ti modelleri, Pascal mimarisini daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyor.

NVIDIA, Pascal mimarili ekran kartlarını piyasaya sürmeye devam ediyor. Serinin yeni kartları, yenilenen 14nm üretim teknolojisi ile karşımıza çıkan GTX 1050 ve GTX 1050 Ti. Kartlara güç veren GP107 GPU‘su, bu defa TSMC yerine Samsung fabrikalarında üretiliyor. 14nm üretim ve Pascal’ın düşük güç tüketimini bir araya getiren bu yeni ekran kartları, 75W TDP değeri ile ek güç gereksinimi olmadan çalışabiliyor.

Bellek kapasitesi konusunda 1050 ve 1050 Ti modelleri arasında bariz bir fark var. 1050, 2 GB GDDR5 belleğe sahip iken 1050 Ti 4 GB GDDR5 bellek ile piyasaya çıkacak. NVIDIA, her iki kartın da GTA 5 (Orta), DotA 2 (En Yüksek), Overwatch (Yüksek), Gears of War 4 (Orta) ve WoW: Legion’u (En Yüksek) 1080p 60 FPS’de akıcı oynatabileceğini belirtiyor. Tabii ki bütün bu iddiaları yeni çıkacak olan 375.50 sürüm sürücü ile birlikte test edeceğiz.

Kolay Yükseltme

GTX 1050 ve 1050 Ti ile NVIDIA’nın üstünde durduğu bir başka nokta da kolay yükseltme. Halihazırda GTX 650 ekran kartı kullanan kullanıcılar, NVIDIA’ya göre GTX 1050’ye geçtiklerinde üç kat daha yüksek performans elde edecekler. Daha da önemlisi, bu işlem için güç kaynaklarını değiştirmelerine ya da ek güç kablosu edinmelerine gerek yok. GTX 750 Ti’dan yükseltme yapmak isteyen kullanıcılar ise iki katı daha yüksek bir performans elde edecek. Yine firmanın belirttiği üzere Haswell bir sisteme GTX 1050 takarak The Division, Fallout 4, GTA V, Overwatch, Rise of the Tomb Raider, Star Wars Battlefront ve Witcher 3 gibi oyunları 1080p orta ayarlarda 60 FPS ile akıcı bir biçimde oynayabileceksiniz.

Daha önce 1080, 1070 ve 1060 modellerinde Founders Edition ismi altında kendi ürettiği modelleri de satışa sunan NVIDIA, bu defa sadece partner üretimi kartların olacağını belirtiyor. Partner kartları arasında ise ASUS, EVGA, Galax, Gigabyte, COLORFUL, Inno3D, MSI, Palit ve Zotac yer alıyor. Ek güç girişi olmayan kartların çoğunluğu tek fanlı ve Mini-ITX sistemlere sığabilecek boyutta üretilmiş. Öte yandan henüz herhangi bir üreticinin tek slotlu veya blower fanlı kart tasarlamamış olduğunu görüyoruz.

Yurt dışında 109$ ve 139$ fiyat etiketiyle satışa çıkacak olan GTX 1050 ve GTX 1050 Ti için henüz resmi Türkiye fiyatı açıklanmadı, NVIDIA’nın belirttiği üzere ülkemizde 510 TL ve 620 TL’den satışa çıkacak. Kartlar 25 Ekim‘de raflardaki yerini alacak.

Teknik Özellikler

GeForce GTX 1050:

GP107 GPU
14nm FinFET
640 CUDA Çekirdeği
2 GB GDDR5 Bellek
128 Bit Bellek Bant Genişliği
75W TDP
GeForce GTX 1050 Ti:

GP107 GPU
14nm FinFET
768 CUDA Çekirdeği
4 GB GDDR5 Bellek
128 Bit Bellek Bant Genişliği
75W TDP
GTX 1050 Ti Partner Kartları
geforce_gtx_1050_ti_partner_evga_
geforce_gtx_1050_ti_partner_galax_
geforce_gtx_1050_ti_partner_gigabyte_
geforce_gtx_1050_ti_partner_igame
geforce_gtx_1050_ti_partner_inno3d_
geforce_gtx_1050_ti_partner_msi
geforce_gtx_1050_ti_partner_palit
geforce_gtx_1050_ti_partner_zotac
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
GeForce GTX 1070 ekran kartınız varsa bazı problemlerle karşı karşıya olabilirsiniz. İşte sorun yaşanabilecek kartlar ve bu kartlar için sunulan çözümler.



GeForce GTX 1070 ekran kartlarının üretiminde kullanılan bazı belleklerin, çeşitli sorunlara yol açtığı ortaya çıktı. Peki hangi bellekler sorunlu ve hangi marka hangi belleği kullanıyor?






Micron bellekli GeForce GTX 1070’lerde problemler

GeForce GTX 1070 ekran kartı için NVIDIA ile iş birliği yapan üreticilerinden bazıları Samsung bazılarıysa Micron bellekleri tercih ediyor. Bu konuda Samsung bellekleri tercih eden üreticiler şanslı çünkü bu belleklerle ilgili bir sorun yok ancak, Micron bellekler maalesef titreme sorunları ve zayıf bellek hız aşırtma sonuçlarına sebep oluyor.





GeForce GTX 1070 serisi sorununun çözümü

Bu sorundan maalesef birçok markanın etkilendiği ifade ediliyor. Neyse ki sorun bir VBIOS firmware güncellemesi ile çözülebilecek düzeyde. Güncelleme ile GDDR5 belleklerin voltaj seviyesinin artırıldığı ve sorunun ortadan kalktığı belirtiliyor. Tek sorun yaşamayan üreticinin ise Gigabyteolduğu gözüküyor çünkü şirket Micron değil Samsung bellekler kullanmış durumda.
Şu anda bazı firmalar güncellemeyi sunmuşken, bazılarıysa güncelleme için çalışmalarını sürdürüyor. Şimdilik EVGA, Gainward ve Palit VBIOS güncellemesini sunan üreticilerden. Diğer taraftan Asus, MSI, PNY, Zotac,Inno3D ve KFA2/Galaxy ise haberimizi hazırladığımız sırada henüz güncelleme yayımlamamıştı.
Eğer GeForce GTX 1070 ekran kartınızda kullanılan belleğin markasını kontrol etmek isterseniz GPU-Z yazılımını indirip kullanarak “Hafıza Türü” (Memory Type) kısmına bakmanız yeterli olacaktır.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Çok yakında bilgisayar bileşeni bulmada zorlanabilirsiniz çünkü üreticilerin siparişleri bir türlü ellerine ulaşamıyor. Peki, bu gecikmelerin sebebi ne?



Son iddialar, bilgisayar bileşenleri bulmanın oldukça zor hale gelebileceğini ileri sürüyor. Özellikle bu yılın dördüncü çeyreğinde beklenilen darboğazın sebebini öğrendiğinizde ise oldukça şaşırabilirsin
PC’ya karşı akıllı telefon bileşenleri

Bilgisayar bileşenleri sıkıntısının ana sebebi olarak akıllı telefonlar gösteriliyor. Akıllı telefon üreticilerinin taleplerinin her geçen gün arttığı ve tedarikçilerin buna yanıt vermede zorlanarak üretimi yönlendirmesi büyük sorun oluşturuyor.
Özellikle Kasım ayında kendisini ciddi anlamda göstereceği belirtilen sıkıntıda, bazı bileşen tedarikçilerinin, bilgisayar üreticilerine olan siparişleri ertelemesinin önemli rol oynayacağının altı çiziliyor.



Belleklere yoğun talep

Örnek olarak; bellek üreticilerinin bilgisayarlar için bellek üretim kapasitelerini, akıllı telefonlar için belleklerin üretimine yönlendirmeleri verilebilir. Hatta bu yönlendirmeler yüzünden, bilgisayar bileşenlerinin tedariği için oluşan gecikmelerin 20 haftaya kadar çıkabildiği ifade ediliyor.
DRAM pazarı için yapılan bir analiz ise, fiyatların aylardır düşüşte olduğunu ancak artık akıllı telefonlar için olan talepler sebebiyle fiyatların sabitlendiğini ortaya koymuş durumda. Analistler yarı iletken satışlarının değerinin içinde bulunduğumuz çeyrekte 76.9 milyar dolarlık rekor bir rakama çıkacağını vurguluyor.
Görünen o ki akıllı telefon bileşenleri üretmekten daha fazla gelir elde etme derdindeki tedarikçiler, bilgisayar bileşenlerini artık kolaya göz ardı ediyor. Öte yandan bilgisayar sektöründeki satışların durumu da maalesef ortada ve akıllı telefonlar çok daha iyi satış grafiklerine sahipler. Bu anlamda tedarikçilere hak vermemek elde değil.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
AMD Radeon Pro 400 Serisi Duyuruldu

AMD'nin duyurusunu yaptığı yeni Radeon Pro 400 Serisi grafik yongası ilk olarak Apple'ın 15 inçlşk MacBook Pro dizüstü bilgisayarında yer alacak.



AMD yeni, yüksek güç tasarruflu grafik yongası Radeon Pro 400 Serisi’ni duyurdu. İlk olarak, Apple tarafından yeni 15 inç MacBook Pro’larda kullanılacak yeni mobil ürün serisi bir önceki nesle kıyasla muazzam performans ve verimlilik kazanımları sağlıyor. Radeon 400 Pro Serisi modern içerik üretim dünyasına şekil veren sanatçı, tasarımcı, fotoğrafçı, film yapımcıları, ve mühendisler için geliştirildi.

AMD’nin Polaris mimarisi temel alınarak tasarlanan bu yongalar sektörün en ileri üretim teknolojisi olan 14nm FinFET sayesinde inanılmaz derece küçük transistörlerden faydalanabiliyorlar. Yongaları en ince hallerine getirebilmek için “zar inceltme” adı verilen karmaşık bir işlem kullanan AMD böylece 380 mikron yani 4 yaprak kağıttan biraz daha ince kalınlığa sahip yongalar üretebiliyor. 35W altı bir güç zarfı dahilinde çalışan Radeon Pro 450, 455 ve 460 grafik işlemcileri, en zorlayıcı uygulamalarda bile muazzam güç tasarrufu sunarken serin ve sessiz çalışma sağlıyor.
Günümüzü şekillendiren ürünlerin arkasındaki yaratıcıları ve bütün sanatçılar tarafından ortak paylaşılan tutkuyu kutlamak için AMD bütün bu sanatçıların bir araya gelip, işlerini paylaşmaları için “Meet the Creators” adlı yeni bir girişimi de duyurdu. Bu program dahilinde yaratıcılar birçok sektör arası iş birlikleri gerçekleştirme, yeni metot ve araçlar öğrenme ve Radeon Pro kampanyalarına dahil olma fırsatı sağlayacaklar.
“Meet the Creators” programı ayrıca Radeon Pro grafiklerinin, 2B ve 3B yaratıcılık uygulamalarından, modern düşük işletim yüklü grafikler ve işlem API’larına kadar günümüz iş akışlarına oynadığı önemli role ışık tutacak. Bu iş akışının bir parçası olarak bu yıl içinde kullanıma sunulması beklenen fiziksel tabanlı render motoru Radeon ProRender, Autodesk Maya ve Rhino gibi birçok popüler 3B içerik üretme uygulaması tarafından destekleniyor. AMD ayrıca Radeon ProRender yazılımının Apple bilgisayarlarda 3B modelleme, animasyon ve render ve GPU hızlandırmalı performans sunmak üzere Maxon tarafından geliştirilen sezgisel Cinema 4D uygulamasında da kullanılacağını duyurdu.
 
Üst