Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Patlıcanlı Tavuk Pane

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
1307435416_400.jpg


Malzemeler
2 adet kemer patlıcan
1 adet küp halinde doğranmış tavuk göğsü
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı süt
4-5 dilim ince doğranmış domates
Bir miktar yeşillik (Kıvırcık,dere otu, maydanoz, roko vb..)
1 adet limon
Bir miktar kürdan
Bir miktar sıvı yağ (Kızartma için)
Bir miktar tuz
Bir miktar kara biber
Tarif
Patlıcan üzerine bir yemek olduğu için öncellikle patlıcanlarımızı iyice yıkıyoruz. Sonra enine bir şekilde dilimliyoruz. Dilimledikten sonra patlıcanları tabağın içerisine düz bir şekilde yerleştiriyoruz. Bu sırada tavuk etimizin üzerine tuz ve karar biber ekleyerek, iyice karıştırıyoruz. Patlıcanlarımızı yerleştirdikten sonra içlerine tavuk etlerini yerleştirerek rulo yapıp, sarıyoruz. Sardıktan sonra yaptığımız ruloların açılmaması için patlıcanın üzerine kürdan yerleştiriyoruz. Rulo yaptığımız bütün patlıcanları teker teker süte ve mısır ununa batırıyoruz. Batırdığımız patlıcanları bir tabağa alarak, dinlendiriyoruz.
Patlıcanlarımız bir kenarda dinlenirken, tavamızın içerisine sıvı yağı döküyoruz ve ocakta kızdırıyoruz. Hazırladığımız yağın içerisine, dinlendirdiğimiz patlıcanları yerleştirerek kızartıyoruz.
Patlıcanlarımız tavada kızarırken, evimizde bulunan yeşillikleri kullanarak, patlıcanla servis etmek için hazırlıyoruz. Unutmatın yeşilliklerinizi iyice yıkayın ve tat vermesi için bir kabın içerisine yeşillikleri atarak, üzerine tuz, yarım limon ve sıvı yağ ekleyerek yedirin ve öle servis edin.
Afiyet olsun.​
 
Üst Alt