Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patlıcanlı Ekmek Kebabı

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Patlıcanlı Ekmek Kebabı
yzOXW9.jpg


jQr5O9.jpg

3 tane büyük boy patlıcan
3 tane çarliston biber
1 tane kapya biber
5-6 dilim bayat ekmek
250 gram kıyma
1 tane soğan
1 tane domates
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
Tuz

7yWk3P.jpg

1-Patlıcanlar şerit halinde soyulur. Yemeklik ufak ufak doğranır.
2- Biberlerin çekirdekleri çıkarılarak temizlenir. Eşit büyükte olacak şekilde doğranır.
3- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Doğranmış patlıcanlar ve biberler üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye konarak önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir.
4- Bir yandan yemek için kıymalı harç hazırlanır. 1 adet soğan dörde bölünür ve ince ince dilimlenir. 1 domates de kabukları soyularak küp küp doğranır.
5- Bir tavaya kıyma alınır ve kendi yağında pişirilir.
6- Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup soğanlar eklenir. Soğanlar biraz sotelenir ve rengi değişmeye başlayınca önceden pişirilen kıyma eklenir. Biraz karışırdıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar salça ve küp küp doğranmış domates eklenir. Son olarak da tuz ve karabiber eklenip 3-4 dakika kadar pişirdikten sonra altı kapatılır.
7- Fırındaki sebzeler pişince çıkarılır. Fırına önceden ufak parçalara ayrılan bayat ekmekler bir tepsi içinde verilir. 5 dakika kadar çıtırlaşması için beklenir ve çıkarılır.
8- 1 su bardağı yoğurdun içine 1 diş sarımsak rendelenir ve az bir miktar tuz ilavesiyle karıştırılır.
9- Ufak bir cezveye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1.5-2 çay kaşığı pul biber eklenerek yağda kızdırılır.
10- Güveç ya da herhangi bir fırın kaplarının en altına kızarmış ekmekler konur. Üzerine közlenmiş biberler ve patlıcanlar paylaştırılır. Daha sonra kıymalı harç paylaştırılır. En son sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ eklenerek servis edilir.

vJAEWp.gif
 
Üst Alt