Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Patlıcanlı dana kavurma tarifi

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
Patlıcanlı dana kavurma
Patlıcanlı dana kavurma
Kavurma Malzemeleri:

2 adet patlıcan

300 gram bonfile

2 çorba kaşığı tereyağı

10 adet arpacık soğan

3 diş kıyılmış sarmısak

2 adet domates

3 adet sivri biber

1 adet küçük kırmızı biber

Yeteri kadar sıcak su

Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Kavurma Yapılışı:

Patlıcanları arzunuza göre sıvıyağda kızartın ya da ocakta kavurun.

Daha sonra kabuklarını soyun.

Kuşbaşı doğrayıp, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin ve kenara alın.

Diğer taraftan eti bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun.

Üzerine 1 su bardağı su katıp, et yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek)pişirin.

Üzerine kalan tereyağı, arpacık soğan ve sarmısağı ekleyin.

Soğanların rengi dönene dek kavurup üzerine doğranmış domates, sivri biber, kırmızı biber, tuz, karabiber, pulbiber ve yenibahar ilave edin.

5-10 dakika pişirip ocaktan alın.

Patlıcanı servis tabağına koyun.

Üzerine eti ekleyip servis yapın.

446809-3-4-812cf.jpg
 
Üst Alt