Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patlıcan Yelpazesi

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
patlican-yelpazesi-300x300.jpg


MALZEMELER

4 adet patlıcan
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
3-4 adet çarliston biber
Zeytinyağı
Kekik
3 diş sarımsak
Kürdan

Sosu İçin Malzemeler

3 adet domates (küçük boy)
1 diş sarımsak
Kekik
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Yemeği pişireceğiniz tepsi içinde patlıcanları da yağlamaya yetecek kadar zeytin yağı, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp bir sos hazırlıyoruz.
Patlıcanların sapları ve burun kısımlarını kesiyoruz.
Burun kısmının olduğu tarafta sap kısmına doğru söğüş yapar gibi dik dik bıçakla kesiyoruz. Ama bütünden ayırmıyoruz. Bu şekilde patlıcandan yelpazeler elde etmiş oluyoruz.
Bütün patlıcanları hazırlayıncaya kadar hazır olanları tuzlu suda bekletiyoruz.
Patlıcanlarımız da kaç yarık oluşturduğumuzu sayıyoruz.
Tavuk göğsü ve çarliston biberleri yarık sayısı kadar şeritlere bölüyoruz.
Bir domatesten de yarık sayısı kadar dilimler kesiyoruz.
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra bir patlıcanı tuzlu sudan çıkartıp kuruladıktan sonra, bütün yarıklara hazırlanan zeytinyağlı sostan sürüyoruz.
Her yarığa sosa batırılmış bir tavuk parçası, bir dilim domates ve bir parça biberi koyup büyüyen patlıcanı ayrılmaması için kürdanla tutturup, tepsiye yerleştiriyoruz.
Aynı işlemleri bütün patlıcanlara uyguluyoruz.
Fırında 150 derecede pişiriyoruz.
Bu arada rendelenen domatesler ve ezilen sarımsak kekikle beraber zeytin yağında suyunu çekene kadar ağır ateşte pişiriyoruz.
Patlıcanların üzerine sos dökülerek servis ediyoruz.​
 
Üst Alt