Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patlıcan Sarması

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Patlıcan Sarması
vp9RbO.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 adet bostan patlıcanı
Sos için
Zeytinyağı
Dereotu
Sarmısak ve balzamik
sirke (her dilim başına 1 çay kaşığı)
İçine
Nane
Dereotu
Maydanoz
Taze soğan sapları
Limon suyu
Nar ekşisi
Kiraz domates

m160112_fceb4.jpg

Sos malzemesini karıştırın. Patlıcan dilimlerini de ızgarada, üzerinde ızgara izi çıkacak şekilde hafifçe közleyin.Kapaklı bir kaba sos malzemesinden biraz koyun. Üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirip, sostan sürün. Tekrar patlıcan dilimi koyup, sosu sürün. Malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin.
Bu şekilde, 8-10 kat tepeleme bir malzeme elde edeceksiniz. 6-7 saat kapağı kapalı şekilde bekletin (Zeytinyağını bol koyarsanız, 3 ay da buzdolabında bekleyebilir. Böyle yenirse de içine karabiber ekleyebilirsiniz). Başka bir kapta nane, dereotu, maydanoz, taze soğanın saplarını irice kıyın. Üzerine limon, nar ekşisi, tuz ekleyin. Kiraz domatesleri incecik doğrayın.
Servis tabağına patlıcan dilimlerini alıp, üzerine yeşillikli içten koyarak sarın. Kaptaki zeytinyağı sosunu da en üste gezdirin.

m160112_d2c69.gif
 
Üst Alt