OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
1 Adet dolmalık biber
50 Gr haşlanmış tavuk göğsü
2 Adet haşlanmış taze fasulye
2 Çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt
50 Gr beyaz peynir
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates suyu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Patlıcanın kabuğunu tamamen soyun.
Uzunlamasına üç parçaya ayırın.
Dolmalık biberin çekirdek yatağını çıkardıktan sonra, sıvıyağda patlıcan ile birlikte kızartın.
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusu üzerinde bir süre bekletin.
Patlıcanın ilk dilimini düz bir tabağa alın.
Taze fasulye ve tavuk etini ince-uzun doğrayın.
1 Çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ile karıştırın.
Bu karışımı ilk patlıcan diliminin üzerine yayın.
İkinci patlıcan dilimini karışımın üzerine yerleştirin.
Bu dilimin üzerine ince dilimlenmiş domates ile peynir yerleştirin.
Son dilimi malzemenin üzerine kapatın.
1 Çorba kaşığı domates suyu gezdirin.
Servis yapın
50 Gr haşlanmış tavuk göğsü
2 Adet haşlanmış taze fasulye
2 Çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt
50 Gr beyaz peynir
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates suyu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Patlıcanın kabuğunu tamamen soyun.
Uzunlamasına üç parçaya ayırın.
Dolmalık biberin çekirdek yatağını çıkardıktan sonra, sıvıyağda patlıcan ile birlikte kızartın.
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusu üzerinde bir süre bekletin.
Patlıcanın ilk dilimini düz bir tabağa alın.
Taze fasulye ve tavuk etini ince-uzun doğrayın.
1 Çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ile karıştırın.
Bu karışımı ilk patlıcan diliminin üzerine yayın.
İkinci patlıcan dilimini karışımın üzerine yerleştirin.
Bu dilimin üzerine ince dilimlenmiş domates ile peynir yerleştirin.
Son dilimi malzemenin üzerine kapatın.
1 Çorba kaşığı domates suyu gezdirin.
Servis yapın