Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Patlıcan Reçeli

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79

patl%C4%B1can-re%C3%A7eli.jpg


MALZEME
  • 1 kilo çok küçük patlıcan (Ortalama parmak boyunda her birisi)
  • 1 kilo şeker
  • 1 adet limon
  • 1 kilo sönmemiş kireç
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlıdır)
HAZIRLANIŞI
Ortalama bir elin parmakları boyutlarındaki patlıcanlarımızın sap kısımlarını külah şeklinde kestikten sonra kabuğu ince zar gibi soyulur ve su dolu tencere de kaynamaya bırakılır fakat patlıcanlarınızın dışının sadece biraz yumuşaması yeterliğidir. Elinize aldığınızda sıkalabiliyorsa kafîdir. Bir kilo kadar sönmemiş kireci su ile ezdikten sonra biraz bekleyin ve içindeki kireç çöktükten sonra yeniden su ekleyin ve yeniden aynı işlemi yapın bu işlemi 4-5 kez yaptığınızda gerekli kıvama gelmiş olacaktır devamında içinde su ile yarım saat kadar patlıcanları bunun içinde bekletin. Daha sonrasında patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice sıkın içinden çıkan su ile patlıcanın acı tadı da çıkar bu işlemi ne kadar tekrarlarsanız o kadar tadını alır. Daha sonra 1 kilo şeker ve bir bardak su ile ocağa konulur. Kaynamaya başaldığında limon suyu ekleyerek tadı kestirilir. Kaynadığı zaman içine patlıcanlarımızı atıp 1 saat kadar içinde kaynatıyoruz. Kaynama işlemi bittiğinde patlıcanlar şekeri içine çekmiş olacaklar. Kaynadığı zaman patlıcanları soğuması için ocaktan indirilerek tenceresi ile bekletin soğudu zaman patlıcanları kavonozlara yerleştirin şurubu da üzerine dökün.

 
Üst Alt