Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Patlıcan Dolması Turşusu

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Malzemeler.
1 kg. küçük körpe patlıcan
1 Baş sarımsak
8 ? 10 Dal lahana yaprağı
2 Adet havuç
2 Adet etli kırmızı biber
2 Çorba kaşığı kaya tuzu
1 Çorba kaşığı limon tuzu
Sirke
Su
maydanoz sapı

Yapılışı.
# Patlıcanlar yıkanır, baş kısımları kesilir, kaynamakta olan limonlu suya patlıcanlar atılır, yarım olarak haşlanır.
# Sudan çıkan patlıcanlar, tepsi gibi düz bir zemine dizilir, üzerine acısı çıkması için ağırlık konur. Bu şekilde 1 gece bekletilir.
# Ertesi günü tuzla ovulmuş ince, kıyılmış lahana, kırmızı biber, havuç, bir kaç diş sarımsak , acısı çıkmış ortası karnıyarık gibi yarılmış patlıcanlara doldurulur.
# İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır.
# Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak, patlıcan dolmaları yerleştirilir.
# Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur.
# Sirke ve su kavanozdan, çukur bir kaba boşaltılır, üzerine kaya tuzu ve limon tuzu konur iyice karıştırılır.
# Tuzlu karışım, kavanozda bulunan patlıcanların üzerine dökülür.
# En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
# Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker, bu yüzden turşuyu kurduktan 5 gün sonra kavanozun eksilen kısmına sirke eklenir.
 
Üst Alt