Patlıcan Çığırtma - Bergama Yöresi
1 kg patlıcan
5-6 adet iri domates
4-5 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Kızartmak için sıvı yağ ( zeytinyağı)
Yıkanan patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve uzun olarak doğranır. Tuzlu suda bir müddet bekletilir. Biberler saplarından ayrılır çekirdekleri temizlenir. Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır. ( Bergama da zeytinyağı ile kızartılır) Domatesler soyulur küp küp doğranır, aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür ( bir miktar kalır) kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir. Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar tercih miktarı tuz ilave edilir. Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir.
1 kg patlıcan
5-6 adet iri domates
4-5 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Kızartmak için sıvı yağ ( zeytinyağı)
Yıkanan patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve uzun olarak doğranır. Tuzlu suda bir müddet bekletilir. Biberler saplarından ayrılır çekirdekleri temizlenir. Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır. ( Bergama da zeytinyağı ile kızartılır) Domatesler soyulur küp küp doğranır, aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür ( bir miktar kalır) kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir. Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar tercih miktarı tuz ilave edilir. Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir.