Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
- Yarım kilo dana kuşbaşı
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pulbiber, karabiber, kekik
- Yeteri kadar sıcak su
Tencereye sıvı yağ koyup ısıtın. Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip (yüksek ateşte) rengi dönene kadar soteleyin. Ateşi biraz kısıp defne yaprağını ilave edin ve kapağını kapatın. Etler suyunu salıp çektiğinde ince ince kıyılmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, etlerle birlikte 6-7 dakika kavurun.
Patatesleri (kuşbaşı etlerle aynı boyutta olacak şekilde) küp küp doğrayın, kavurmanın bulunduğu tencereye aktarın. Damak tadınıza göre tuz ve baharatlarını da ilave edin. Bütün malzemeyi birbiriyle harmanlayın. Ve patateslerin boyunu geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı şekilde suyu çekmesi için ağır ağır pişirin. Kavurma, suyunu çektiğinde üzerine tereyağ ekleyip patatesleri ezmeden karıştırın. Pilavın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun