Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Patatesli Et Kavurma Tarifi

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
patatesli-et-kavurma-500x333.jpeg


yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg



  • Yarım kilo dana kuşbaşı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber, karabiber, kekik
  • Yeteri kadar sıcak su
yemek_tarifi_hazirlanisi.png


Tencereye sıvı yağ koyup ısıtın. Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip (yüksek ateşte) rengi dönene kadar soteleyin. Ateşi biraz kısıp defne yaprağını ilave edin ve kapağını kapatın. Etler suyunu salıp çektiğinde ince ince kıyılmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, etlerle birlikte 6-7 dakika kavurun.

Patatesleri (kuşbaşı etlerle aynı boyutta olacak şekilde) küp küp doğrayın, kavurmanın bulunduğu tencereye aktarın. Damak tadınıza göre tuz ve baharatlarını da ilave edin. Bütün malzemeyi birbiriyle harmanlayın. Ve patateslerin boyunu geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı şekilde suyu çekmesi için ağır ağır pişirin. Kavurma, suyunu çektiğinde üzerine tereyağ ekleyip patatesleri ezmeden karıştırın. Pilavın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

1f374.png
1f44c.png
 
Üst Alt