- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
PATATESLİ DOLAMBER BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİ
Hamuru için;
Un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur elde edin.
30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bezelere ayırın.
İç harcını hazırlayın. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurup salçayı ekleyin. Salçayı da güzelce kavurduktan sonra patatesleri ilave edip tuzunu baharatını ayarlayın. İç hacı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
Aralarına sürmek için iç yağı eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Hamuru oklava ile incecik açın.
Hazırladığınız yağdan sürün. Hamurlun kenarına patatesli iç harçı yayıp harcı içerde kalacak şekilde ortaya doğru çekirek sarılır. Simit şeklinde bir görüntü elde edilir. Bir noktadan kesilir.
Yağlanmış fırın tepsisine dolanarak yerleştirilir. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp ilk yaptığınız sarmal rulonun etrafında dolayın.
Üzerine yağı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- Aldığı kadar su
- Tuz
- 5 adet patates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Maydanoz
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı iç yağ
Un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur elde edin.
30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bezelere ayırın.
İç harcını hazırlayın. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurup salçayı ekleyin. Salçayı da güzelce kavurduktan sonra patatesleri ilave edip tuzunu baharatını ayarlayın. İç hacı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
Aralarına sürmek için iç yağı eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Hamuru oklava ile incecik açın.
Hazırladığınız yağdan sürün. Hamurlun kenarına patatesli iç harçı yayıp harcı içerde kalacak şekilde ortaya doğru çekirek sarılır. Simit şeklinde bir görüntü elde edilir. Bir noktadan kesilir.
Yağlanmış fırın tepsisine dolanarak yerleştirilir. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp ilk yaptığınız sarmal rulonun etrafında dolayın.
Üzerine yağı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun